Re: Yurt disindan para transferi
Merhaba;
Konu eski bir konu olmasına rağmen farklı bir açıdan benimde buna benzer bir sorum var. Benim PayPal isimli uluslar arası bir internet sitesinde üyeliğim bulunmakta ve bu internet sitesi sanal banka gibi çalışmaktadır. Bu siteyi biraz anlatmam gerekirse kişiler alışveriş yaptıklarında e-mail adresleriyle kayıt oldukları bu siteye hesaplarından veya kredi kartlarından para aktarmakta ardından eBay gibi (eBay ile kardeş kuruluşlardır) internet sitelerinde yaptıkları alışverişin ödemelesini bu site üzerinden gerçekleştirmektedir dolayısıyla satan kişinin paypal adresine para yatmakta bu işlemdende komisyon almaktadır vs...
Kısaca site hakkında bilgi verdiğime inanıyorum başka merak edilen yada soruma cevap verilebilmesi için bilinmesi gereken bir husus varsa bilgim doğrultusunda cevaplayacağımı söylemek isterim.
Soruya gelince paypal adlı internet sitesinde üyeliğim bulunmakta ve türkiyeden eBay üzerinden yaptığım bazı satışlarımın ödemesi paypal hesabıma yatmakta paypal şuanda Türkiyeye ödemeyi sadece kredi kartı hesabına yani karta yükleme şeklinde gerçekleştirmekte bir banka hesabına aktarmamakta bu işlemi bir kaç defa gerçekleştirdim param geldi ancak kredi kartına yüklendiği için hesaba aktarma işleminin kredi kartındaki borçlar ödendikten sonra hesap kesim tarihi bitimini takiben hesabıma geçirilebileceği söylendi. kuzenim aynı işlemi başka bir banka üzerinden yapmak istediğinde ikinci yada üçüncü işlemde bu parayı ancak kredi kartından harcama yaparak kullanabileceği paranın kumar sitesinden gelmiş gibi göründüğünü söylediler ki kesinlikle kumarla ilgisi alakası yok. Bu parayı alırken nasıl bir hak idda edebilirim ayrıca vergi anlamında ödemem gereken bir noktaya gelinmesi muhtemelmidir?
Çok uzun bir yazı oldu belki ama cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar yeni üye oldum öncelikle teşekkür ediyorum çok kullanışlı bir site olmuş. Arkadaşın sormuş olduğu soru aynı şekilde beni de ilgilendiriyor. Bilgi sahibi arkadaşlar cevap verirlerse çok memnun olacağım.
Teşekkürler.
Merhaba bende yeni üye oldum bu konu beni de ilglilendirmekte diğer arkadaşlarım gibi yardımcı olunursa sevinirim.