Re: Senedim 6 aydır İcrada

Borçlunun o adreste ikamet ettiğini kanıtlayamayacaksanız, (bankalara o adresi bildirmiş olması, telefon kaydının o adreste olması vs.), adreste borçluya ait mal bulamayacağınızı düşünüyorsanız elbette haciz uygulamanız mümkün değil ve istihkak iddiası ile karşı karşıya kalırsınız.
Dediğiniz gibi, borçlunun adresi, malvarlığını araştırmaktan başka çözüm yok.

Değerli Av.Esin Hanım Görüşlerinizi Paylaştığınız Ve Ne Yapmam Konusunda Bana Yardımcı Olduğunuz İçin Çok Teşekkür Ederim. 
Faydalı Olması Açısından Bu Konuyla İlgili Tüm Önemli Gelişmeleri Sizlerle Paylaşıyor Olucam. 
Saygılar

Merhabalar tekrar, 
Konuyla ilgili bir gelişme olursa sizlerle paylaşacağımı söylemiştim. 
Bugün Borçlunun Telefonuna ulaştım ve aramızda bir görüşme geçti: 
Borçludan Borcumu Tekrar İstedim Ve Ailesinin Evine Haciz Göndereceğimi, İcraya Verdiğimi Söyledim. Sanki Borçlu ve Suçlu Benmişim Gibi Bir Tavır Takınarak Şöyle Bir Cevap Verdi ; 
"Ailemin yaşadığı evde ben Sabah gidip akşam geliyorum kimse görmüyor bile orada oturduğumu. Ayrıca resmi olarakta İkametim Başka Bir yerde kayıtlı.(araştırdım nakil aldırdığı adresten de aldırmış ikametini ve şuan bir yerde kayıtlı değil) Bu evde de benim üzerime resmi olarak kayıtlı bir şey olmadığı gibi tüm mallar annemin ve babamındır bana ait bir şey yok. Nasıl Haciz Koyacaksın ? " Dedi. 
Bende Bunun üzerine "Bu önemli değil oturduğun hanedeki Haczedilebilir ortak mallara ben haciz koydurabilirim kanun böyledir" dedim. 
"O Malların Bana Ait olduğunu İspatlayabilirmisin Peki ?" Dedi. 
Bende ; "Peki Sen o malların annenin yada babanın üzerine kayıtlı olduğunu ispatlayabilirmisin ? " Dediğimde ise Hiç beklemediğim ve aklımı bulandıran bir cevap verdi ; 
"Malların İspat Edilmesi Hükmü alacaklıya aittir. Benim o malları, annemin yada babamın üzerine kayıtlı olduğunu ispatlama gibi bir zorunluğum yok. Gider bir mağazadan fatura kestiririm ve İstihkak denen bir dava açar tüm masraflarıda üstüne yıkarım" Dedi. 
Ve Ben Şok Olmuş Durumdayım. Belliki birine Danışmış Birinden Akıl Almış. İnsan gibi Tasksitle ödeyeceğim Dese ben ona Hayır mı diyeceğim ? İnsanlar Nasıl Bu hale Gelebiliyor anlamış Değilim. 
Sevgili hukukçular ve Hukukseverler Lütfen ne yapmam konusunda yardımcı olunuz ? 
iş Artık gurur meselesine ve inada binecek. Ben Suçluymuşum gibi sessiz kalamam bu duruma.
Ne yapmalıyım sizce böyle bir durumda ? 
Şimdiden Teşekkür Ediyorum ilginize.

Sayın Kaanjustin;
Bence konuyla ilgili farklı bir gelişme olmamış. Sayın Esin hanımın iletisini tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum size. Kendisi gayet net olarak açıklamış yapılması gerekenleri. Borçlunun adresini tespit etmek menfaatinizedir. Şayet ailesinin evine gider de istihkak itirazı ile karşı karşıya kalırsanız gerekçeleriniz yeterli olur mu haciz için bilemiyorum! Yani işiniz bir o kadar zorlaşır kanıtınız yoksa.
Bu arada 35.md ye göre tebligat çıkartma işiniz ne oldu bir sonuç alamadınız mı? Çünkü bu durumda tebligatı almasa bile muhtarlığa bırakılacağından (tabi muhtar da alırsa!) tebligat usulune uygun yapılmış sayılır. Böylelikle süresi içerisinde mal beyanında da bulunması gerekeceğinden bulunmadığı takdirde takip de kesinleşmiş olacağından icra ceza mahkemesinde borçlu aleyhine şikayette bulunabilir ve mbb nedeniyle ceza almasını da sağlayabilirsiniz belki diye düşünüyorum. Bunu sağlayabilirseniz ondan sonrasını borçlu düşünsün, ceza zamanaşımı süresi dolana kadar belki çıkar bir yerlerden! ;)
Saygılar...

Alıntı:

tamerce rumuzlu üyeden alıntı

Sayın Kaanjustin;
Bence konuyla ilgili farklı bir gelişme olmamış. Sayın Esin hanımın iletisini tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum size. Kendisi gayet net olarak açıklamış yapılması gerekenleri. Borçlunun adresini tespit etmek menfaatinizedir. Şayet ailesinin evine gider de istihkak itirazı ile karşı karşıya kalırsanız gerekçeleriniz yeterli olur mu haciz için bilemiyorum! Yani işiniz bir o kadar zorlaşır kanıtınız yoksa.
Bu arada 35.md ye göre tebligat çıkartma işiniz ne oldu bir sonuç alamadınız mı? Çünkü bu durumda tebligatı almasa bile muhtarlığa bırakılacağından (tabi muhtar da alırsa!) tebligat usulune uygun yapılmış sayılır. Böylelikle süresi içerisinde mal beyanında da bulunması gerekeceğinden bulunmadığı takdirde takip de kesinleşmiş olacağından icra ceza mahkemesinde borçlu aleyhine şikayette bulunabilir ve mbb nedeniyle ceza almasını da sağlayabilirsiniz belki diye düşünüyorum. Bunu sağlayabilirseniz ondan sonrasını borçlu düşünsün, ceza zamanaşımı süresi dolana kadar belki çıkar bir yerlerden! ;)
Saygılar...

Sn Tamerce, 
Borçlunun adresinin tespiti menfaatinizedir demişsiniz. Borçlunun adresi ailesinin yaşadığı yerdir zaten. Borçlu inkar etmiyor zaten farklı bir yerde yaşadığını. Resmi kayıtlarda oradan nakil alınmış ancak yeni bir adrese nakil yapılmamış sadece nakil alınmış görünüyor. 
haciz için gerekçelerden bahsetmişsiniz. Bunlardan kastınız tam olarak nedir anlayamadım. Daha önceki iletilerimde de belirttiğim gibi borçlunun o adreste yaşadığını kanıtlayabilecek resmi bir kayıt yok. (ikamet, elektrik,su,telefon vb. gibi) 
Siz değerli hukukçularında bildiği gibi borçtan sadece akitte adı geçen şahıs yada kefil sorumludur ailesi sorumlu değildir. Ailesine icraya gitsem dahi burada yaşamıyor arada sırada ziyarete geliyor ev bizim bark bizim, mal benim mülk benim sana ne oluyor diyecektir. 
işte benim de sizlerin engin bilgilerinden faydalanmak istediğim asıl konuda bu. 
Diğer Sorduğunuz konunun akıbetide şöyle gelişti, 
Kişinin iş adresini tespit ettim. Ve İş adresine tebligat çıkarttım. işte olmadığından idari amiri teslim almış. dün itibariyle mal beyanında bulunmuş ve üzerine kayıtlı bir mal olmadığını 650 lira maaş aldığını onunda 1/4 inin X Bankası tarafından Hacizli olduğunu belirtmiş. 
Yardımlarınızı Bekliyorum. 
Tşk

Alıntı:

kaanjustin rumuzlu üyeden alıntı

Sn Tamerce, 
Borçlunun adresinin tespiti menfaatinizedir demişsiniz. Borçlunun adresi ailesinin yaşadığı yerdir zaten. Borçlu inkar etmiyor zaten farklı bir yerde yaşadığını. Resmi kayıtlarda oradan nakil alınmış ancak yeni bir adrese nakil yapılmamış sadece nakil alınmış görünüyor. 
haciz için gerekçelerden bahsetmişsiniz. Bunlardan kastınız tam olarak nedir anlayamadım. Daha önceki iletilerimde de belirttiğim gibi borçlunun o adreste yaşadığını kanıtlayabilecek resmi bir kayıt yok. (ikamet, elektrik,su,telefon vb. gibi) 
Siz değerli hukukçularında bildiği gibi borçtan sadece akitte adı geçen şahıs yada kefil sorumludur ailesi sorumlu değildir. Ailesine icraya gitsem dahi burada yaşamıyor arada sırada ziyarete geliyor ev bizim bark bizim, mal benim mülk benim sana ne oluyor diyecektir. 
işte benim de sizlerin engin bilgilerinden faydalanmak istediğim asıl konuda bu. 
Diğer Sorduğunuz konunun akıbetide şöyle gelişti, 
Kişinin iş adresini tespit ettim. Ve İş adresine tebligat çıkarttım. işte olmadığından idari amiri teslim almış. dün itibariyle mal beyanında bulunmuş ve üzerine kayıtlı bir mal olmadığını 650 lira maaş aldığını onunda 1/4 inin X Bankası tarafından Hacizli olduğunu belirtmiş. 
Yardımlarınızı Bekliyorum. 
Tşk

Merhabalar Tekrar, 
Hala bir avukattan yardım almamak ve sizin yardımlarınızla bu hukuk mücadelesini kazanacağıma inanıyorum. 
Bu sabah İcra dairesinden Bir memurla Yalvar yakar Sabahın 8inde ailesinin yaşadığı eve icraya gittik. ve evet beklediğim gibi bir sonuç Kapıyı annesi açtı eve girmek istediğimizde Memur Hacze Geldiğini söyledi. eve girdiğimizde uykulu gözlerle Arkadaşım (borçlu) Karşımdaydı. Böylelikle Haciz işlemlerine Başladı memur. Yazmaya Başladı. 
O Sırada Borçlu Olan Arkadaş Msafir Olarak geldiğini burda yaşamadığını söyledi. Mallar bana ait değil annemi ve abimin dedi. İstihkak İddiasında Bulundu . bunun üzerine Memur Ne yapacağımızı Sordu Bende Sen Yaz Anneside Yeddi Emin Olsun Dedim. Annesi Kabul etmedi. İmzalamam Dedi. Bizde Öylece Kaldık. Hiçbirşey Almadan Gttik. 
şimdi Ne yapmalıyım ? Borçlunun O adreste olduğunu biliyorum. Buzdolabının, yatakodasının ve çamaşır makinasının faturasını gösterdiler. Geri kalanlrın faturalarının şuan burda olmadığını daha sonra isterlerse faturalarını göstereceklerini söylediler. 
Ne yapmalıydım yinede faturasını göstermediği mallara hacizmi koydurmalıydım ? 
Konuyla ilgili detaylı bilgi verebilirmsiniz ? tşk.