Re: Hukuk yoluyla hukuk devletini by-pass
Sayın Başak Şahin,
Mantık hatası yaptığımı düşünmüyorum.Hukukun mantıksız işlediğini anlatmak istiyorum.Yasatakiyyeleriyle,özel yasalar çıkarılarak adaletin linç edildiği birçok örneklere sahibiz.
Mantık kavramının felsefi açıklaması "Düşüncenin ve düşüncenin varlık biçimlerinin, ögelerinin, türlerinin, olanaklarının, yasalarının ve düşünce bağlamlarının bilimi "olarak açıklanmışsa, bu ilişkileri gözden geçirerek sonuç mantıklı mı tartışmamız gerekir.
Burda kaçma şüphesi tutuklama için tek başına geçerli değildir, suçu işlediğine dair kuvvetli deliller de saptanmış olması gerekir. Bu da maddi kanıt olarak önemlidir.İkinci aranan koşul delillleri yok etme erki mecliste görev yaparken daha olanaklıdır!!!!!!!!!!!
Yargı görünüşe kılıf uydurmak değildir.Akıl ve mantık yoluyla duraksamaya yer vermeden........der.Somut durum bu tarife uymamaktadır. Meclise girenlerin PKK ve kürt devleti mücadelesinde Anayasal düzene ve cumhuriyete karşı örgütlenmenin liderlerinden isimler olduğunu dünya kamuoyu biliyor. Bunu red edebilir misiniz?
Ayrıca burda tartışılması gereken önemli bir konu da tutukluluk halidir, hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasının insan onuruna yakışmayan,insan haklarını ihlal eden tutum olarak, hakim karşısına çıkarmak için bir önlem olan tutukluluğun çok zorunlu şartlarda uygulanması gerekirken, ülkemizde keyfi ve sıkça uygulanmasının sürdürülmesidir.Burada uygulanan çifte standarttır.
4. paragrafta yazdığım somut durumdur.Cezaevi nüfusunun yarısından fazlası tutuklulardan oluşmaktadır. Milletvekilinin tutukluluk nedeni en ağır cezalarla ÖGACM ne konu iken, bu konuda tutukluğun kaldırılmasına adresi sabit tek başına gerekçe olabiliyorsa, diğer suçların, tutukluluk nedenlerinin 4. paragrafta yazdığım gerekçelerle ölçülülük ilkesinden masum kabul edilmesi gerekmez mi?
Siz adalet adına bir insanı duruşmaya bile çıkarmadan uygulamada yasalarla, asgari 4-18 ay 3-5 hatta 10 yıla kadar tutuklu kalmasına imkan veren yargılama düzeninde, "bir kimse suçluluğu anlaşılıncaya kadar masumdur" demek afaki ve bir anlam taşımayan mantık dışı anlayıştır.İnsan onuru,gururu,hak ve özgürlüklerini ihlal eden bu yaygın anlayış egemenken, milletin vekili olunca ortadan kaldırılması kamuoyunu adalet/yargı anlayışı adına ciddi şekilde rahatsız/rencide etmektedir.
Yazar Ergün Poyraz'ın tutuklanması, yargı uygulamaları mantığına yeni bir çelişki örneğidir.
“Biraz güvenlik sağlayabilmek için temel özgürlüklerimizden vazgeçersek,
sonuçta ne özgürlüğü ne de güvenliği elde edebiliriz.”
Benjamin Franklin
Tartışarak doğruyu bulmak umuduyla,
Re: Hukuk yoluyla hukuk devletini by-pass
Terörist Öcalan DTP'yi eleştirdi
'Adımı kullanarak 20 vekil çıkardılar'
NAMIK DURUKAN Ankara/Milliyet
DTP'nin seçimlerdeki performansını eleştiren terörist Abdullah Öcalan, kendi adı kullanılıp 20 milletvekili çıkarıldığını savunarak, "Ben olmasam ne yapacaklardı. Benim ismimi kullanmasalardı bu sonucu alamayacaklardı" dedi.
Öcalan'ın İmralı'dan avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajlar, Fırat Haber Ajansı'nca yayımlandı. DTP'nin seçimlerden başarısız sonuç almasını, elindeki kadroyu çalıştıramamasına bağlayan Öcalan, seçilen DTP'li milletvekillerini de, "politika ciddi bir iştir" diye uyardı. Öcalan şunları kaydetti: "Politika ciddi bir iştir, demokratlık ciddi bir iştir, yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler. DTP bundan sonra iyi çalışmazsa elindekini de kaybeder. AKP'yi eleştiriyorlar, ama AKP seçim için çok çalışıyordu. DTP bir çatı örgütünü gerçekleştirebilir, diğer sol partileri de bu çatı altında birleştirebilir."
BUNA HUKUK DİLİNDE İLLİYETLİK BAĞI MI DENİR?