Cevap: Parmak atma suçu ve cazası
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
O halde kanun önünde eşitlikten bahsedemeyiz ki
Örnekte görüldüğü gibi bahsedemeyiz evet
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu mantıklı mı?
Yoksa "mantıklı değil ama kanunlara uygun" mu?
Yerine göre mantıklı olabilirde/olmayabilirde
Yine yerine göre mantıklı olmayabilir ama kanunlara uygun olabilir yada mantıklı olabilir ama kanunlara uygun olmayabilir.
İşte ileri demokrasi dedikleri böyle birşey :)
Cevap: Parmak atma suçu ve cazası
Ahlaksız saltanat sahiplerinin saltanatını yıkmak için kimse elini taşın altına koymuyor. bugün insanlığın varmış olduğu noktada tüm planlar insanlık onuru ve yaşam kalitesinin arttırılması yönünde yapılırken, ne yazıktır ki ülkemizde hala makam,mevki sahipleri kendilerini halkın üzerinde görmeye devam etmektedirler. Bu yazıyı okuyan herkese açıkça söylüyorum; ben hayatımı bu densiz saltanat sahiplerinin (görevini layıkıyla yapanlara saygılarımla)saltanatını yıkmak ve daha onurlu bir yaşam için mücadele etmeye adadım. Bu mücadelemde herkesin vereceği destek hem kendi onuru hem de gelecek nesillerin yaşam kalitesi açısından çok değerlidir. Ne kadar nefretlik bir durumdur ki; iflas edip kapattığım işyerimden dolayı,boyumdan fazla borç batağına battığım halde devlet benden vergi istemiş ve yıllardır bu resmi borçları ödemek için çabalıyorken, halka hizmet etmek için maaş alan şahısların kendilerini halktan üstün görmeleri, ben yaptım oldu ve aşağılayıcı tavırları insanı inanılmaz öfkelendirmektedir.
Ne yazık ki siyaset asıl öncelikleri görmemekte ya da görmezden gelmektedir. İnsan yaşadıkça hergün yeni şeyler görüyor ve öğreniyor. Makam,mevki sahiplerinin kendilerini halkın üzerinde görmeleri, makamının gücünü kendi ihtiras,çıkar ve egolarının tatmini yönünde kullanmaları alışılagelmiş bir durumdur. ne zaman bu konu açılsa hep aynı teraneleri duymaktayız. ''it iti ısırmaz'' deyimi nedense kabullenilmiştir. Nasıl düzelir sorusunun yanıtı ise hep ''burası Türkiye,burda herşey normaldir'' olmuştur. Ama neden? hangi ideoloji bir halkı böylesine sindirmeye güç yetirebilmiştir? İnsan, başına geldikçe anlamaktadır ki; aslında yaşadıkları ne ilktir ne de sondur. herhangi bir makam veya mevkiye yolu düşen her kimse aynı durumları yaşamaktadır. Buna dur demenin zamanı çoktan geçmemiş midir? Birlik olalım, dur diyelim. halktan daha üstün hiçbir makam veya koltuk olması mümkün değildir,yeter ki bunun farkında olalım.