hayır. (diye biliyorum)
Printable View
hayır. (diye biliyorum)
Madde 103 - (Değişik madde: 09/11/1988 - 3494/12 md.)
Tutanak tutulurken alacaklı, borçlu veya namlarına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunmazsa, bulunmayan alacaklı veya borçlu üç gün içinde tutanağı tetkik ve diyeceği varsa söylemesi için icra dairesine davet olunur. Kanunen ilavesi gereken müddetler mahfuzdur. Haciz sırasında borçlu veya alacaklı adına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunduğu takdirde haciz tutanağının bir örneği bulunan şahsa verilir. Borçluya veya alacaklıya ayrıca haber verilmez.
Sagılarımla.
sayın kocagül....
yazdığınız kanun maddesini bende okudum ama ANLAMADIM...
vermek zorundamı yani....ve neden bu net olarak yazmazki kanunda....soruma cevap veren AVUKAT hayır diyor bu arada
saygılarımla
Haciz sırasında borçlu veya alacaklı adına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunduğu takdirde, evet vermek zorundadır. Kanun "verilir" diyor. Bu emredici bir hükümdür.
Haciz sırasında borçlu veya alacaklı adına Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebellüğe yetkili kimse bulunduğu takdirde.......diyor cümle...
borçlu alacaklı adınayı boşverdiğimizde borçlunun KENDİSİ var.....bunada vermek zorundamı......kanun neden net değil...
Kanun son derece net... Borçlunun kendisi varsa, evet vermek zorunda...
teşekkür ederim Sayın Tunga...
saygılarımla
Bu arada hemen ekleyeyim, borçlu tutanağa imzayı attıktan sonra genelde verilmez ya, neyse...
Haklısınız Onur bey malesef fiilen verilmiyor. Daireden al deniliyor genelde.
Hoş alacaklı vekilide hacizler sonrasında fotokopi alıyor ya.neyse.
Saygılarımla.