Re: Firarın son günleri (mi?)
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Emeklilik hakları için sordu herhalde.Asgari 1 yıl hapis,duruşmada iyi hal 10 ay hapis,3 te 2 sini yatarsınız.Bu suç ve alınacak ceza başka yerde devlet memuru olmanızı engellemez.Sırf askeri bir suç olduğu için adli sicile işlenmez.
Yukarıda yazılanları bile okumaya üşeniyorsunuz.
Re: Firarın son günleri mi?
bildiğim kadarıyla firar eden kişinin iş gününü hesaplamasına gerek kalmadan personel şube'den TSK'dan ilişiğinin kesildiğine dair haber geliyo.bundan sonra teslim olunuyo ki zaten bu esnada şahıs sivil olmuş oluyo.bu yüzden birliğin bağlı olduğu askeri mahkemeye değilde verilecek hapis cezasını nerde çekmek istiyosa oraya en yakın cumhuriyet savcılığına teslim olması tavsiye ediliyo.bu konuda bi bilgisi olan var mı?ayrıca firar ederken silah ve kimlik teslim edilmek zorunda mı?teslim edilecekse ve kişi eğer izninden dönmeyerek firar edicekse bunları nereye teslim etmesi gerekiyo?
teşekkürler...
Alıntı:
çıldırmayaazkaldı rumuzlu üyeden alıntı
olay soyle hesaplanıyor.eger devletın sıze verdıgı egıtım suresı kadar calısmıs ısenız 4 yıl harp okulu mesala .4 .yıldan sonra ayrılıyorsanız tazmınatınız olmayacaktır.bır arkadasım 5 yıl dolduktan sonra ayrıldı ve odemedı.
Bu bilgi doğru mudur?? Yani tazminat 4. yıl sonunda kalkar mı? Zaten senet askeri okula girerken okul bitimine kadar olan süre için imzalanıyor, okul bitip de hizmet başladıktan sonra nasıl buna dayanarak tazminat istenebiliyor anlamıyorum...
Benim bildiğim tazminat mecburi hizmet bitmeden kalkmaz.Okul için ödenen para farklıdır.Kalan hizmete orantılı olarak hesaplanır.Ama nasıl bir hesap yapılıyor onu bilmiyorum.
Alıntı:
Recidivist rumuzlu üyeden alıntı
Bu bilgi doğru mudur?? Yani tazminat 4. yıl sonunda kalkar mı? Zaten senet askeri okula girerken okul bitimine kadar olan süre için imzalanıyor, okul bitip de hizmet başladıktan sonra nasıl buna dayanarak tazminat istenebiliyor anlamıyorum...
Sayın ilgili askeri okuldan ayrılma durumunda tazminat davasının hukuki dayanağı yüklenme senedi;okulu ikmal edip subay veya astsubay çıkıp mecburi hizmet süresini tamamlamadan ayrılma durumunda ise davanın dayanağı 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nun 112.maddesidir.
Saygılarımla,
Av.Harun YÖNEL,
Kadıköy/İstanbul