Re: Tek Böbrek ve Çürük Raporu
barlas1086 kardeşim doğuştan tek böbrekli oldugunu sölemişsin daha öncede kasımda gideceğini flan durumun n oldu çürük raporu alabildin mi cvplarsan sevinirim.bir de satri arkadaşımız doğuştan tek böbreklilerin askere alındıgını söylemiş bunu neye dayanarak yazdıgını söylerse memnun olurum
Alıntı:
victoria123 rumuzlu üyeden alıntı
bir de satri arkadaşımız doğuştan tek böbreklilerin askere alındıgını söylemiş bunu neye dayanarak yazdıgını söylerse memnun olurum
Muhtemelen sandalyenin arkalığına dayanarak.
Bu arada siz de imla kurallarına uyarsanız, hem siz hem biz seviniriz.
Tek böbrekli doğuştanda olsa sonradanda olsa askere alınmaz.
Selam arkadaşlar, benimde sağ böbreğim yok doğuştan. Aynı zamanda alerjık astım hastasıyım. Astımdan dolayı komanda olamaz askerliye elverişlidir raporu aldım ama böbrek için daha görünmedim. Askeri hasteneye 8. ayda gelmemi soyledıler. Şubeden göndereceklermiş. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim tek böbrek çürük sebebimidir?
Alıntı:
gokangeceli rumuzlu üyeden alıntı
Selam arkadaşlar, benimde sağ böbreğim yok doğuştan. Aynı zamanda alerjık astım hastasıyım. Astımdan dolayı komanda olamaz askerliye elverişlidir raporu aldım ama böbrek için daha görünmedim. Askeri hasteneye 8. ayda gelmemi soyledıler. Şubeden göndereceklermiş. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim tek böbrek çürük sebebimidir?
Bir üstteki cevabı ve ondan öncekileri okudunuz mu?
evet arkadaşlar bende doğuştantek böbrekliyşm ama benim böbregim iki böbrek büyüklüğünde yani vucudun saklayamayacagı şekilde büyük acaba tek böbreklilerden çürük alan varmı doğuştan tek böbrek bide ayak bileğimden ameliyat oılmuştum ve ayagım hala şişik ve fazla ayakda durunca agrı yapıyor bilgisi olan varsa yazarsa
Bakınız yukarıda verilmiş cevaplar.
slm 12 yaşında sağ böbrek ameliyatı oldum 9 taş alındı ve böbregimin 3/1 alındı taşların yapmış oldugu yaralardan dolayı böbregimin çektirdigim renkli filimlerde eksik çalışması var ve bu böbrekten dolayı zaman zaman tansiyon sorunu yaşıyorum 2006 yılının sonunda belfıtıgı ameliyatı oldum L1 den felç dize kadar başlamıştı ameliyat sonrası düzeldim yürümeye başladım ama bacagımda biraz incelme oldu zaman zaman ufak defek sorunlarım oluyor benim askere alınıp alınmam gibi bir durumun olurmu cevap verirseniz sevinirim tşk..
slm ben 2002 yılından itibaren böbrek hastasıyım sağ böbreğim sola göre küçük ve buna bağlı olarak foksiyon bozukluğu var spor yürüş yaptığımda veya ağır bir iş yaptığımda vücudumda şişmeler oluyor halsiz bırakıyor ayrıca çok sayıda ilaç kullandığım içinde sürekli uyku hali oluyor buna bağlı olarak hiper tansiyo istemiik kalp hastalığı ve gut hastalığı rahatsızlıklarından dolayı heyet raporlu olarak günde toplam olarak 10 adet ilaç içmekteyim ve bu ilaçları ömrümün sonuna kadar içmem gerekiyor benim sorum şu be ağustosun başında askerliğe başvuracam bei hastaneye sevk ettiklerinde bana çürük verme ihtimalleri varmı vey bu durumdan dolayı çürük alan arkadaşımız varmı teşekkürler
ben doğuştan tek böbrekli değilim ama 5aylıkken böbreğimin biri alınmış ister doğuştan ister sonradan tek börek askerliğe elverişli değil ben askere alınmadım askerliğe elverişli değildir raporum elimdedir.