Cevap: Re: Ölümlü trafik kazasında tazminat
Alıntı:
Ölümlü bi trafikkazasında bir yakınım alkollü olarak ve ters yola girerek TIR altında kalmıştır.Ölenin eş ve çocuklarının geçimi nasıl sağlanacak.
Asli kusurlu da olsa ,ölüme sebebiyet veren taraftan çocukların eğitim tazminatı talep edilebilir mi?
Ölüme sebep olan araç bir firma adına ticari işlem yapmaktadı.Araç şoförüne mi yoksa ,firmaya mı dava açılmalıdır.
Geçmiş olsun .. Eger Aracı kullanan Kısı Alkollu olmasaydı Tazmınat Hakkınız Hakkında Yardımcı olabılırdım Yanlız asıl Kusur olarak Belırtılen Alkollu arac Veya Ehlıyetsızlık yuzunden Tazmınat Hakkınız olmuyor .
Serdar BaLık
Cevap: Re: Ölümlü trafik kazasında tazminat
Alıntı:
Merhaba yaklaşık 1 yıl önce karayolunda aniden önüme fırlayan 5 yaşındaki bir çocuga çarptım.Hemen hastaneye götürdüm ama çocuk vefat etti.Raporlarda çocuk asli kusurlu ben tali kusurluydum buna rağmen ceza davasından 15 milyar para cezası çıktı.Benim sormak istediğim konu şu ailesi bana yaklaşık olarak 120 milyarlık bir tazminat davası açtı.Çocuk evinden 2 km. uzaktaydı ve yalnızdı.Bu durumda kendisi asli kusurlu olan birisi tazminat davasını kazanabilirmi?
Ayrıca bu konuda bildiği yargıtay kararları olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim..
mahkeme kararı Cüzi bir ücret vermiş Size . Sizin Tazminat ama gibi hiç Bir Hakkınız Yok . Karsı Tarafın actıgı 120 milyarlık dava Nasıl Acıldıgına baglıkı . Sigorta Acentanıza acıldıysa sıgorta acentanızdan Temın Edılır . Sıgorta Fonu Bunu Karsılar . Ancak Sıgorta Fonu Bunu Odedıqınde BUnun Akabinde Sıze Dava Acıyor Kusur olarak Sızde Bulursa kı Hemen Sızden Tahsıl Edecegını bılın.. Cunku Kazada Ne olursa Olsun ölum Veya Kalıcı SakatLanma Varsa Ne kadar Kusursuz Olursanız Olun Sızden Veya Sıgorta Acentanızdan Bu tAzmınat Hakkı Olan Para Dava Sonucu Temın edılır .. Karsı Tarafın Actıgı Dava Nasıl bılmıyorum ama 120 Mılyarı alabılırler .. .
Serdar BaLık
Cevap: Ölümlü trafik kazasında tazminat
Merhaba,
3 ay önce amcam markete alışverişe giderken bölünmüş yoldan geçiyor ( yaya gecidi var) otobusun önünden geçiyor ama hızla gelen bir taksi buna çarpyor kaldırıma sürüklüyor bir kaç gun hastanede yattı ve vefat etti vuran araç şirket aracı, şöför hiç hapis yatmadı kamu davasından da bi haberiz şöför hiç ceza almamalımı tazminat hak edilebilir mi bunlar konusunda net bilği verebilecek arkadaşlar
Cevap: Ölümlü trafik kazasında tazminat
Alıntı:
ORHAN SİVRİ rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
3 ay önce amcam markete alışverişe giderken bölünmüş yoldan geçiyor ( yaya gecidi var) otobusun önünden geçiyor ama hızla gelen bir taksi buna çarpyor kaldırıma sürüklüyor bir kaç gun hastanede yattı ve vefat etti vuran araç şirket aracı, şöför hiç hapis yatmadı kamu davasından da bi haberiz şöför hiç ceza almamalımı tazminat hak edilebilir mi bunlar konusunda net bilği verebilecek arkadaşlar
Başınız sağolsun.Amcanızın varisleri Avukat ile konuşup açılacak davayı takip etmesi menfaatlerine olur.Kaza tespit tutanağı yok mu.? Anlattıklarınıza göre sürücünün yatmaması enteresan.Ceza davasından alacakları kusur ile karşı tarafa maddi-manevi tazminat davası açılabilir.Davayı aracın işleteni,sigorta ve sürücüye dava açılabilir.Ceza davasının başlamaması da enteresan.Adliyeden öğrenebilirsiniz davanın akıbetini.Zaman kaybetmeden Avukat bulsanız menfaatinize olur.