-
Sayın Salvia,
Deneme süresi kanunda vardır.Fakat zannettiğiniz gibi SSK lı olmakla ilgili değildir.İşe girdiğiniz gün SSK lı görünmek zorundasınız size 1 ay deneme süresiyle işe almaları demek KIDEM TAZMİNATIYLA İLGİLİ BİR OLAYDIR.
KIDEM TAZMINATINI AMAYA HAK KAZANMANIZ DENEME SÜRESİ SONUNDA BAŞLAR.
MAALESEF iş yeri sahipleri ve bazı eksik bilgili muhasebeci arkadaşlar bu deneme süresinde SSK lı olunmaz sanırlar Halbuki 1 aylık deneme süresi dahi olsa İLKGÜNDEN SSK LI OLMAK DURUMUNDASINIZ.
Saygılarımla,
SMMM R.Sema Sinangil
-
İş görüşmesinde ilk olarak deneme süresini kabul etmemiştim, iş kazasının ilk gün olmayacağını hem kim garanti eder...diyerek kanunlara göre cezası var dedim...Müdür bey pişkin pişkin 'genelde bütün işyerleri böyle yapıyor' dedi. Ne yani kanunları siz ve onlar mı koyuyorsunuz? demiştim...1 aylık deneme süresinde anlaşıp işe alınmıştım. Herneyse beni zaten 3-4 ay sonra işten çıkaracakları en baştan belliymiş...Orada dönen başka dolaplar var, benim gibi diğer insanlar da önemsizler, son 2 sene sürekli zarar eden bir işyerini hangi amaçla çalıştırmaya devam edersiniz? Neyse zaten konu bu değil, yarın da maaşımızı alamazsak pazartesi işlemlere başlıyoruz. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler, gelişmelerden haberdar edeceğim.
-
Sayın ibrahimg38 işe giriş bildirgesi değil sigortalı bildirim belgesi işe giriş bildirgesini isteseniz de veremezsiniz
Yapamam deme yapan senden iyi değildir
-
Evet arkadaşlar, maalesef bugün de bir sonuç alamadık...Oyalıyorlar...Muhasebeciye 'kanuni yollara başvuracağız, patrona aynen iletin' dedim, bana verdiği cevaba şaşırdım kaldım 'ben böyle bir şey söyleyemem, hem sizin için daha kötü olur' dedi.
Yarın işlemlere başlıyorum.