YAKLASIK 3 SAATTIR CEVAP BEKLİYORUM:rolleyes:
Printable View
YAKLASIK 3 SAATTIR CEVAP BEKLİYORUM:rolleyes:
3 saat.
Beklerken sn.deniz02 nin gönderdiği kanunu incelemek için iyi bir zaman.İncelediniz mi hiç?
evet hukuk sever arkadasim okudum...
Sayın fransuaA
Öncelikle kolay gelsin Sorunuzu Apartman yönetimi ile ilgili konular için soruyorsanız Öncelikle Tapu Dairesinden Yönetim planının bir örneğini alıp içindeki Maddeleri okuyun
Ve eğer varsa Apartman Yönetim Karar defterinde alınan kararlara ve uygulamalara bakmanızı Öneririm.
Saygılarımla
sayin sesi ilgi ve alakaniz tsk ederim
ama sorum genel olarak kat mülkiyetinden bahsediyor...yaz okulu icin guya ogretmenin bana verdigi odev....kat mülkiyeti düzeninin iyi işlemesi için kat mülkiyeti kanununda öngörülen tedbirler???? yardimci olursaniz cidden cok sevinirim
Sayın;fransuaA
Bence Kat Mlkiyeti düzeninin iyi işlemesinde kanunu okuyup anlamak ve herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları bilmek ne zaman neyin yapılıp yapılmaması gerektiğini hangi kaidelerin sabit hangi kaidelerin değişebileceğini ve şekil ve konu itibarı ile ne tür tedbir ve yasaklamalar getirilebileceğini
veya ona bağlı sözleşmeleri yaptırımlarını
Kısacası Kanun Adamları Şöyle der; "Kat Mülkiyetinde İşin Ana Yasası Projesi ve Konu ile ilgili Sözleşmesi dir"
Bu kaideler iyi bilinirse Okadar kolay ve düzgün olur.
Tedbirden kastınız Kanunun yasaklayıcı Maddelerine Karşı gelmemek Kanundan doğan haklarımızı bilmek ve kollamak Karşı tarafında haklarına saygı gösterip riayet etmek..
Yani kısacası nasıl size öğretmeniniz tarafından bir ders veriliyor ve siz bunu araştırıp öğreniyorsunuz Bu konuya muhatap bütün kişilerin bunları bilmesi en azından sorumluluk sahibi bir insan olarak dahil olduğu konu alanına giren şeylerde okuyup sorup öğrenmesi gerekir diye düşünüyorum
İşte bu sorumluluk duygusu taşınırsa öğretmeninizin sorduğu soruya tamda uyan bir cevap olur zannediyorum
Allah zihin açıklığı versin naciz hane bir tavsiyem Kanunun Maddelerini şöyle bir gözden geçirirsen bunun özetine yorumunuda katarak yazdınmı iş tamam olur.
Başarılar diliyorum Saygılarımla.
saol tsk ederim tavsiyelerin için
Paylaşmanın istenememesi,yasal ön alım imkanının bulunmaması .uyuşmazlıkların çözümü için özel muhakeme usullerinin bulunması gibi bir çok önlem bulunmaktadır.
Bu konuları Eşaya hukuku kitaplarından araştırmanda fayda var.(Oğuzman Vb.)
sayın alper cok tsk ederim su an elimde oguzman:o saloun kolay gelsin