Teşekkürler Sayın Hakkarili Arzuhalci ;
Peki, neden sadece A ?
B 'nin ehliyetsiz A 'ya aracını bilerek ve isteyerek vermesi de suç değil midir?
Printable View
Teşekkürler Sayın Hakkarili Arzuhalci ;
Peki, neden sadece A ?
B 'nin ehliyetsiz A 'ya aracını bilerek ve isteyerek vermesi de suç değil midir?
Tabi ki suçtur:) Burada Araç sahibi olan B 2918 s. KTK'da belirtilen "sürücü belgesiz birine araç kullandırmak" (A'nın alkollü olması B için ayrıca bir sorumluluk yüklenmesini gerektirmez) suçundan idari para cezasıyla karşılaşaçaktır. Bundan öte sırf aracın sahibi olması nedeni ile "kusursuz sorumluluk" ilkesi gereğince meydana gelen hasardan A ile birlikte müteselsilen sorumludur.
ANCAK;
Burada B de bu kaza nedeniyle kendisine, kendi ZMMS'si tarafından rücu edilen hasar bedelini hukuk mahkemesinde dava açarak A'ya rücu edecektir.
Bu nedenle SONUÇ OLARAK tüm hasar bedelleri A'nın başında patlacaktır:)
Kasko konusuna dikkat etmedim gerçekten :)
Trafik Sigortası konusuna cevap verdim sadece çünkü;
Bunun nasıl olduğunu hem anlamadım hemde düzeltmek amacındaydım.Hatta bir an ben mi yanlış biliyorum diye internetten bile baktım..Alıntı:
BrokeN rumuzlu üyeden alıntı
Yani sizin verdiğiniz cevap konunun bir kısmını benim cevabım diğer kısmını oluşturuyor.Fakat sonradan siz konuyu genel olarakta toparlamışsınız.Ben ilk bölüme dikat etmemişim.Konuyu cevaplarken başımda çoluk çocuk rahat vermiyordu onlara laf anlatıp birde buraya bakınca dikkatimden kaçmış :)
Kasko şirketi, alkollü sürücüden dolayı oluşan kazanın masraflarını direkt olarak araç sürücüsüne rücu edebilir mi? Eğer kasko şirketi araç sahibine rücu ederse, bunun takibende araç sahibi alkollü araç kullanan sürücüye rücu edebilir mi, böyle bir durum mümkünse araç sahibi araç masraflarını mahkeme sonrası mı öncesi mi alır ?