merhaba arkadaslar. bende eski astsubayim. 2000 yilinda yurticinde mazeret izininden firar ettim. fakat hemen yurtdisina ciktim. yabanci uyruklu bayanla evlilik yaptim. ve kisasure icinde oldugum ulkenin vatandisligini aldim. sicil amirlerim firarimla ilgili aciklamalara, yurtdisina firar etmis olabilir yazdiklari icin, dosyam yurtdisina firar olarak acildi. silahli kuvvetler'den ilgim kesildiginde ailem silahimi kimligimi ve saglik karnemi teslim ettiler. tazminatida ailem ustlendi. su an halen yurtdisinda ikametgah ediyorum.. fakat turkiyeye senede 3-4 kez gidip geliyorum. ismimi ve soyismimi degistirmedim. ne kara sinir kapisinda ne havaalanlarinda nede deniz sinirkapilarinda hicbir problemle karsilasmadim. fakat turkiyede oldugum surelerde hep yabanci pasaportumu kullaniyorum. sanirim biraz garip olsa gerek adima herhangi bir arama emri su an yok. cunku bagli oldugum kutukten nufus kayit ornegi icin basvurmustum. verdiler. bir polis arkadasim gbt kayitlarina bakti oradada arama emri yoktu. askerligimi yapmis gozukuyorum.. acaba ben unutuldummu? veya dosyam rafami kalkti?