Re: 5620 Sayılı Kamu Personeli Kanunu
Teşekkürler Abbas bey.Fakat şöyle bir yargıtay kararı buldum.
İş statüsünden memur statüsüne geçirilmesi durumunda kıdem tazminatının ödenip ödenmeyeceği konusunda kanunda bir hüküm bulunmamakla birlikte Yargıtay bir kararında bu durumdaki kimseye kıdem tazminatının ödenmesine karar vermiştir. Ancak daha sonra verdiği bir kararla, Yargıtay, yasal düzenlemeyle memur statüsüne geçirilen işçinin sözleşmeyi feshetmeyerek memur statüsünde çalışmasını sürdürmesi durumunda kıdem tazminatı hakkının doğmadığını, fakat eski kıdemin memur statüsünde değerlendirileceğini kabul etmiştir. Buna karşılık, Yargıtaya göre iş sözleşmesi fesih edilen işçinin kısa bir süre sonra memur olarak işe girmesi durumunda ihbar ve kıdem tazminatı hakkı doğacağına karar vermiştir 35.
35 Y9HD, 21.2.1983-1982-7634/1378; Tekstil İşveren, Ağustos 1983, s.17; Y9HD, 24.3.1983-1973/4883; (Tuhis,EylüL1983,s.19-22
merhaba.benim babam da 1982 de girdiği Turhal Şeker fabrikasında geçici işçi olarak bu sene 25. yılını çalışıyor.Bilindiği gibi Geçici işçilerin kadroya geçirilmelerinde '2006 yılı içerisinde 6 aydan az çalışmamak' koşulu getiriliyor.maalesef babamın önceki senelerde birçok kez 6 aydan fazla çalışmasına rağmen 2006 yılında 6 aydan 6 gün eksik çalıştığı bildirildi ve dolayısıyla kadro alamadı.aynı yerde babamla aynı durumda birkaç kişi daha var.kadro alan geçici işçilerin ise babamdan statü olarak hiçbir farkları yok.bence burda bir hukuka aykırılık söz konusu.hakkımızı aramak için ne yapabiliriz.avukat arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse sevinirim.
merhabalar..ben bir belediyede 14.07.2006 dan beri çalışmaktaydım.benim 2006daki sigorta prim gün sayım 180 gün..5620 sayılı kanunda istenen 180 günlük sigorta prim gün sayısını karşılıyorum.sadece işçi vizemizde bir sorun var.İş yerim bizim çalışma vizemizi onaylatmamış ama encümen kararında bütün işçiler için çalışma vizesi alınması uygun bulunmuş. 5620 sayılı kanun gereği 2006 da 180 günüm olmasına rağmen,vizemin yapılmamasından dolayı daimi işçi veya sözleşmeli işçi statüsüne geçirilmem uygun bulunmamıştır.bundan dolayı belediye 5620 sayılı kanunu gerekçe göstererek iş akdimi 01.11.2007tarahinde fesh etti...acaba bu haklı bir fesih nedenimidir.bundan sonra ne gibi yasal haklarım var.nelerden yararlanabilirim.bide benim kadro talep etme hakkım halen sürüyormu ve neler yapabilirim?beni bu konuda ayrıntısıyla bilgilendirirseniz çok sevinirim...saygılar hamza serçe(tc no:55111288854) malatya
selam; sayın Bilgili benim bir sorum olacak eğer beni aydınlatırsanız memnun olurum.Geçici işçilerin daimi veya sözleşmeli pozisyonlara geçmeleri belli bir zamana göremi oluyor mesela yeni girmiş geçici işçilerede daimi veya sözleşmeli pozisyona geçmeleri mümkünmüdür, yani böle bir şanstan bundan sonra girmiş veya gireceklerde faydalanabilirmi. Teşekkür ederim..
Herkese Merhaba
Sayın yetkili ben durumum hakkında forumda bazı yazılar yazdım ama net bir cevap alabilmiş değilim.Durumumu şöyle özetlemek gerekirse; 8/8/2006 tarihinde Kültür Bakanlığında geçiçi işçi olarak göreve başladım.Ancak 5620 sayılı yasa gereği 29/06/2007 tarihinde iş aktimize son verildi ve tazminat hak edemediğim için para ödemeside yapıladı.Daha sonra bu yasaya ek madde eklenenerek kanun dışında kalan benim gibi personelin sözleşmeli personel olması yönünde bir bakanla kurulu kararı alında ve idare beni 19/07/2007 tarihinde sözleşmeli personel olarak tekrar istihdam etti.
Daha sonra ben başka bir kamu kurumunda göreve başlamak için 14/10/2008 tarihinde dilekçem ile 14/12/2008 tarihinde istifa edeceğimi kurumuma bildirdim.
Çalışma süresi olarak ne işçi iken nede sözleşmeli personel iken tazminat hakedemiyorum.Ancak işçilik ve sözleşmeli personel olarak çalıştığım süre toplamda dikkate alınırsa sözleşmeli personel olarak tazminat almayı hak ettiğimi düşünüyorum.
Son olarakta bilgi edinmeden kurumuma yazdığım forma cevap olarak sözleşmeli personel olarak tazminat hakketmediğimi bildirdiler.
Bu durumda nasıl hareket etmeliyim.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
5620 nin 2006 yılında 6 ay dan aşağı olmamak üzere usulüne uygun vizesi yapılmış....
ibaresi için 09.06.2009 tarihinde yasa teklifi verilecektir. bu konuda tanıdık bildik bütün milletvekilleriyle irtibata geçip destek sağlanırsa işten çıkmış 20.000 belediyeci işine geri dönebilecektir.
Saygılarımla
Cevap: 5620 Sayılı Kamu Personeli Kanunu
Merhaba bende bir soru sormak istiorum ben belediyede geçici işçi statüsünde çalışıorum kadrolu işçi olmak için hangi yollar gerekli personel müdürümüz çok zor olduğunu söyledi kadroya geçirmek belediyelerin elindemidir meclis kararı yeterli olurmu acil cevap lütfen??