Re: Üniversite öğrencilerinin çoğunun sınıfta kalması, yaz okulu
Bunun kesin kanıtı olarak neyi ortaya atabiliriz sizce.Birde sanırım okullarda en az öğrenci geçme yüzdelik olarak bir yasa var diye biliyorum.Örneğin lisede böyle birşey olmuştu ve sınav tekrarlanmıştı.Üniversitede böyle bir işlem olduğunu düşünüyorum yanılıyormuyum ?
Peki lisede neden böyle bir uygulama oldu yani sınav tekarı .
Her üniversitenin kendi yönetmeliğine sahip olduğunu bildiğinizi ve yine lise-üniversite arasındaki farkları bildiğinizi varsayıyorum ve yanıtı size bırakıyorum. Ayrıca, hangi bölümde okuyorsunuz?
Evet tabiki biliyorum.Fakat sahip olduğu yönetmeliğine saklı tutma hakkı varmış bunu bilmiyordum ? Doğru mudur ?
İyi çalışmalar.
Ben de diğer sayın üyeniz ile aynı probleme sahibim. Ben de özel bir okulda burslu okumaktayım. Şuan hazırlıkta eğitim görmekteyim . Benim de problemim yaz okulları. Bizim hazırlık sistemimiz 4 kurdan oluşmaktadır. En alt kurdan başlarsınız 2 ay da bir sınavlar olur ve bu sınavlardan belirli bir ortalamayı yapamassanız o kuru tekrar okursunuz. Ben bütün kurları iyi bir ortalama ile bitirmiş bulunmaktayım . En sonda bir sınav olursunuz ,o sınavdan 65 alamazsanız sizin diğer ortalamalarınza bile bakılmaz. Ben o sınava girdim ve en üstseviyede olmama rağmen çok zordu ve okulun yarısndan çoğu kalıcak. Yani ben de kalıcam, hiç çalşmamış benden çok alt kurda kalmış bir öğrencide. sizce bu haksız bir uygulama değil midir? Sizce bilerek yapılıyor olamaz mı? Ben burslu bir öğrenciyim ve diğer özel okullar gibi değil. Burslu öğrencisine de paralı bu yazokulU. Sizce her öğrencinin buna gücüyeter mi? Ben bu okul iyi bir puan ile gelmişken bu okula burslu olarak bukadar kolay bursumun gitmesi normal mi? Ve tabiki bukadar çalışıp benimle aynı en iyi kura kadar gelmiş arkadaşlarmın bile kalması garip değil mi?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Size yardım edebilecek tek kişi; yine kendiniz!
Daha fazla çalışmanın zamanı gelmiş sanırım.
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Gerisi size kalmıştır...
Biz gerektiği kadar çalştık tavsiyeniz için sağolun . Çalıştım ki şuan özel bir okulda tam burslu okumaktayım .. Çalıştımki hazırlık okulunda hiç ingilizce bilmeden en iyi kurdayım . Sorun bu zaten .Neden yapamadık?
Peki bu dava hangi bölümü girer birde 500 kişi aynı anda yapıcaktır.
Neden yapamadığınızı bana sormamalısınız. Forum konusunun kendi açımdan, gereken cevapları aldığını düşünüyorum ve burada noktalıyorum.