-
Re: Suç isnadı
sn.klmakn....kamuda görevli bir arkadaşımız sırf idarecilerle restleştiği için sizinkine benzer sekilde defalarca soruşturma geçirdi...asılsız olduğunu bildiği için her seferinde savunmasında--ismi geçen şahıs ben değilim ;bir yanlışlık olduğu kanaatindeyim--beyanında bulunuyordu..hiç bir sey çıkmıyordu.. sizin ifadenizde fena değil.. bence asıl mesleğinize devam...
-
Size şimdilik incelemenin sonuçlanmasını beklemenizi önermekle birlikte;
PC nin çıktığı bilgisayarın İP'si bulunabilir mi?
İncelemeyi yapanlar size adı geçen mektubun (dilekçenin) örneğini verdi mi?
Eğer verdi ise ve siz de iftiraya uğradı iseniz.... Adı geçen mektubu şikayetinize eklemek suretiyle Cumhuriyet Savcılığı'na şüphelendiğiniz kişilerin isimlerini de eklemek suretiyle suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Sonucu kesinleşmiş bir disiplin cezası olmadığı müddetçe bu mektubun dosyanıza konulması kesinlikle sözkonusu değildir. (Ör. -uyarma-kınama- maaş kesimi...gibi)
Yasal olarak dosyanızı her zaman görme hakkına sahipsiniz.
-
tşk ederim Mehmet Bey...
dilekçe:ihbarı bana vermediler lakin ben bilgi edinme yasası gereği resmen talep ettim...sanırım verecekler..
il müdürünü görevini kötüye kullandığı şeklinde veya görevini uygun kullanmadığı şeklinde şikayet etmemle ilgili bişey yazmamışınız..
saygılarımla
-
İl müdürü için incelemenin sonucunu bekleyin.
Muhtemelen ellerinde herhangi bir belge, tanık ya da mağdur beyanı olmadığı için DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMASINA GEREK OLMADIĞI şeklinde karar verilecek.
Daha önce belirttiğim gibi şüphelendiğiniz kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmanızı öneririm. Bu şu aşamada daha rasyonel.
-
Mehmet Bey
çok teşekkür ederim aydınlatıcı hukuki bilgiler verdiğiniz için..
Saygılarımla...
-
Merhaba Arkadaşlar.
Adliyede daha 1.5 senelik memur sayılırım, 20 senelik katiplerin bile calısmak istediği bir bölümdeydim. Müdürün bazı gelirlerini Hak ve Hukuku düşünerek tek başıma kestim diye bilirim. ( "Kestiğim için de şuan kendimle gurur duymuyorum keşke karışmasaydım diyorum ama neyse")
Sayın Müdürümüz atamalarımızda yetkili şahsı arayarak yada nasıl bir görüşme yaptı bilmiyorum benimle ilgili ipe sapa gelmedik yalan iftiralar sallayarak şöyle demiş " Avukat ve vatandaşlarla tartışıyor arac şöförü ile iyi gecinmiyor" Bizim Atamamıza yetkili çok saygı değer büyüğümüz de " hmm demek öyle o zaman bi soruşturma acalım onu ordan alalım diye düşünmüş olacak ki hakkım da önce soruşturma açıldı 3 gün sonrada soruşturma nedeniyle görev yerim değiştirildi. Gel zaman git zaman savunmamı hakimimize verdikten 1.5 ay sonra hakimimiz disiplin soruşturma yapma yetkisi Müdür de dir diyerek dosyayı Müdüre verdi, Tabi bu arada da görev yerim değişti ben artık müdürle çalışmıyorum farklı bir birimdeyim onun isteği de gerçekleşmiş oldu, Her neyse Nihayetinde Çok sevgili müdürümüz Disiplin cezası verilmesine yer olmadığına karar verdi.
Basımdan gecen ve Kısaca anlatmaya calıstığım yukardaki olaydan sonra suanki yerime iyice alıstım denilebilir ancak bu olay bana çok koydu ve çok üzüldüm....
Şimdi tam bu nokta da sorum olacaktı arkadaşlar
1- Hakkımda soruşturma ve görev yerimin değiştirilmesine neden olan müdürü iftira dan dolayı savcılığa şikayette bulunmayı düşünüyorum., tavsiye edermisiniz?
2- Şikayette bulunduğum takdirde ceza alma ihtimali ne kadardır.