Avukat arkadaşlar niye cevap yazmıyorlar.Yanlış bir soru mu sordum.Sayın kumru'nun savcılıga suç duyurusunda bulun neticelerine katlan ifadesi ne anlama geliyor teşekkürler.
Printable View
Avukat arkadaşlar niye cevap yazmıyorlar.Yanlış bir soru mu sordum.Sayın kumru'nun savcılıga suç duyurusunda bulun neticelerine katlan ifadesi ne anlama geliyor teşekkürler.
eğer birileri birilerini dolandırır ve daha sonra bu borç icra takibine konu olduğunda "ben mal beyanında bulundum haczedeceğiniz bir malım da yok" der gibi pişkin pişkin gülerse birileri de (kimi zaman avukatlar da olabilir) kahramanlığa soyunur ve bu kanundaki boşluktan kaynaklanan adaletsizliği başka yollarla gidermeye çalısır.. ben de bir alacağı tahsil edemediğimde (kanuni haklarımı kullanarak) borçluyu borcunu ödemediğine bin pişman ediyorum.. ama hiçbir zaman kanunsuz bir yola başvurmadığım gibi, hiçbir avukatın da böyle bir yola başvuracağını zanntmiyorum.. sayın tersan, nasıl ki kanunlar siz borcunuzu ödemiyorsunuz diye sizi cezalandırmıyorsa dosyadan evrak kaybedeni de aynı şekilde cezalandırmıyor.. bence çok adaletli bir düzen.. sizce de değil mi ???
Sayın mükremin cevabınız çok hoş...
icra dosyalarından alacağa konu belgenin kaybolduğunu duydunuzmu hiç...
mesela senedin kaybolduğunu ve bu nedenle dolaylıda olsa alacağın mesnetsiz kalmasını...
saygılarımla
Evet ben bazı borçluların icra dosyasını alıp icra dairesinden çıkarken durdurulduğunu, dosyanın içinden evrak almaya kalkarken engellendiğini gördüm.
Feyz Bey....
icra dosyasının borçlu tarafından alınması:kaçırılması:çalınması icranın devamına engel değildir.....çünkü alacağa bahse evrakın aslı icra müdürlüğünde kasada saklanmaktadır...borçlu bahsettiğiniz eylemi cahilliğinden yapmaktadır yani zannetmektedir ki dosya kayıp olursa alacakta yok olacak...
ama yokluğu 10 gün hapis cezasını gerektiren mal beyanı sizce kasadamı yoksa o malum herkesin rahatlıkla ulaşabileceği raflarda ki dosyalardamı durmaktadır....
diyeceğim şu ki......
mal beyanı borçlu için son derece önemlidir tıpki alacağa bahse konu senet vb evrağın alacaklı için değerli olduğu gibi .....
lakin uygulamada mal beyanları alacağa bahse konu belge gibi korunmamaktadır.....ve buda malesef suistimal edilmektedir...
siz hukukçular bu konuyu kanunda açıklık olarak değerlendirirmisiniz acaba....yani alacağa bahse konu kasada emin ellerde mal beyanı çabuk ulaşılabilir dosyada muhafaza edilmesi..birincinin kaybolma ihtimali sıfır diğer kaybolunca 10 gün hapis.....
saygılarımla.....
sn kemal bey,, bırakın icra dairelerini, mahkeme kalemlerinde yaptığımız ve tarafımız açısından önemli olduğunu düşündüğümüz işlerde birer örnek alıyoruz bizler de.. yani bir anlamda kendimizi güvene alıyoruz.. icra dairesine mal beyanında bulunanlar da kendilerini güvene almak adına birer örnek alırlar, hatta bu konuda memur tarafından uyarılırlar.. bu anlamda oturmuş bir düzen var zaten.. dediğiniz gibi icra kasasına konulabilse çok daha iyi olurdu elbette ancak bu konudan çok daha vahim ve çözüm bekleyen bir çok husus var adliyelerde.. o yüzden belki bu konunun üzerine gidilmemiş henüz.. umarım bir gün mal beyanları da kasaya girer :) saygılarımla
avukat arkadaşlar ben borcumu ödemeyecegim yada mal beyanımda hiç bir şey yok degildir bunlarıda pişkin pişkin söylemiyorum konu hep farklı noktalara cekiliyor.Bana sordugum sorularda yardımcı olacak avukat arkadaş yokmu.
Sayın Feyz bey; 20.000 civarı dosyanın hangi birinin mal beyanlarının kasaya konulabileceğini düşünüyorsunuz ? İcra dairelerindeki sıkıntıları göz ardı etmeyelim. Bir dairedeki eleman sıkıntısı nedeniyle icra memurunun yapacağı işleri avukat katipleri yapıyor, hizmetliler şoförler yapıyor. İsteyen istediği gibi elini kolunu sallayarak (!) icra dairelerine girip kalabalıktan faydalanıp istediği dosyanın içindeki mal beyanlarını alabiliyor.. Bunda ne borçlu, ne alacaklı, ne alacaklı vekili ne de icra dairelerinin bir suçu var.. Borçlunun yapması gereken onlara verilen mal beyanı nüshalarını güvenli bir yerde saklamaları. Hiçbir avukat küçük bir dosya için illegal işlere girmez.
Saygılarımla.
sayın d.umut..
20.000 dolayındaki icra dosyasının 20.000 adet alacağa konu belgesi nerde ve nasıl muhafaza altına alınıyorsa işte orada mal beyanlarıda muhafaza edilir....
Alacaklının hakları elbet korunacaktır ve korunuyorda...senedin veya başka alacak belgesinin kasada saklanması gibi..ama aynı dairede yokluğu hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektiren belge raflarda duruyor...bu sizce uygunmu...
bana lütfen bir tane senedi veya çeki vb alacağa bahse konu belgesi kaybolmuş dosya örnekleyin....
saygılarımla....