Alacaklı borçluların durumunu bilerek ağırlaştıramaz. Başka bir deyişle rehinle temin edilen alacağını (ki rehin var ise sigorta tazminatınıda kapsar) rehinden karşılamaz ise veya teminatı çözer ise borçluların durumunu ağırlaştırmış olur.
Printable View
Alacaklı borçluların durumunu bilerek ağırlaştıramaz. Başka bir deyişle rehinle temin edilen alacağını (ki rehin var ise sigorta tazminatınıda kapsar) rehinden karşılamaz ise veya teminatı çözer ise borçluların durumunu ağırlaştırmış olur.
Sy. Avukat o zaman bize yapılan takip doğrumudur herhangibir itirazr hakkımız yok mu? Banka parayı ödeyerek bizi bir şekilde cezalandırılmış olmuyormu?
Sayın Admin;
Doğru bankanın vermiş olduğu krediye karşı biz kefilizde ancak kasko bankaya demiş parayı ödiyim size diye banka demişki yok bana ödeneme mudime öde. Sonra da mudi ödemeyince dönüp bize takip yapılıyor bunda bir terslik yok mu acaba.Borcunu kapatacağı yerde kapatmıyor kusurlu değilmi???
Banka 32.000 ytl verdiği borcu,kaskodan alacağı 27.000 ytl ile mi kapatabilecek?
Krediyle alınan araç pert oldu diye kredi borcu kapanmaz.
Asıl borçlu bulunamadığı durumda banka kefilden borcun tahsilatını yapar.Kefil de borcun ödenmesinde bankaya karşı sorumludur.
Sahip olduğunuz herşeye haciz gelme ihtimaline karşın hala bir avukatla görüşmediniz mi?
Sayın Ekircali;
Mudi almış olduğu krediye karşılık bankaya taksitle ödeme yapmış ve araç kaza yapınca 22.000 civarında para ile krdeiyi kapatabiliyordu. İşte banka kaskodan bu 27.000 alıp borcu kapatmamış (üstünede 5.000 kalıyor) adama vermiş şimdi ödemiyor gelip ödeyin diyor, sormazlarmı o zaman parayı neden verdin diye.. Bir nevi ikinci bir kefillik söz konusu değilmi?
Sn.exx;
Bir haciz durumunda ödemek zorunda kalabileceğiniz miktar bir avukata ödeyeceğiniz miktardan kesinlikle çok fazla iken,üstelik banka size ulaşıp( size ulaştığına göre asıl borçluya ulaşamamıştır diye düşünüyorum)bu durumu size bildirmişken,
ben olsam dün bir avukatla görüşmeye başlamıştım.
Bence çok rahat davranıyorsunuz.
En azından bankaya gidip yüz yüze görüştünüz,bu soruları ilgiliye sordunuz mu?
saygılar
Sy. ekircali
Bankaya sordum tabide doğru dürüst cevap vermedi.. Yaparız ederiz edasında konuştular.. Avukatla görüşmediğimi yazmışsınız onuda takdirlerinize bırakıyorum..
Alacaklının öncelikle rehnin paraya çevrilmesi yolu ile takip yapması gerekir Ayrıca tüketici yasasında kefilleri koruyan hükümler vardır