maanolcay rumuzlu üyeden alıntı
1. Evde hala eşyalarınız varsa 15 haziran tarihinde evden çıktım diyebilir misiniz?
2. 01 Haziran'da yeni evinize taşınmış, buna rağmen 15 haziran tarihinde eski evinizden çıkmış ve yine buna rağmen hala eski evinizde eşyalarınız bırakmışsınız.
3. Evin anahtarını bu süreç içinde ne zaman verdiniz?
Ev nakliyesi sırasında nakliye aracı son 4 dolabı, 1 kütüphaneyi, 2 sehpayı alamadı malesef, ben ise bunları demontaj yapıp, kendi arabam ile 3, 4 yada 5 partide taşırım diye düşündüm. Bu konuda nakliyeci ile tartıştığımda vakidir. Ama nakliye aracında bunları alacak kadar yer malesef kalmadı.
Evin anahtarını ev sahibi Bartın'da tatitde olduğu için onun ile çalışan emlakçı, eve kiralık tabelası asmak ve bu süreçte müşterilere göstermek için istedi. Aksi taktirde, her ev göstermesinde iş yerimden ben veyahut eşim izin alıp gelip evi göstermemiz gerekecekti. Bu bana pratik geldi. Bu arada evde eşyalarımın kaldığını müsait zamanda alacağımı, belirttim.
Evsahibinin son anda gelmediği ve gene o emlakçı ile depozitonun verilmesi konusunu tartıştığım dakikalarda, evin ilk durumu sonraki durumunu içeren fotoraflar gösterdiler. İlk durumunda demonte halde duran eşyalar ikinci durumda olmadığını gördüm.
Tekrar ediyorum evi teslim etmedim, çünkü elimde elektirik, su ve gaz ile ilişik kesme belgelerini hala vermedim. Borcsuz olduğuma dair ise henüz el sıkışmadım.
Bu cevaplar sorularıma cevap almama yardımcı olmak içindir umarım. Çünkü ne yapmam gerektiğini bilmek istiyorum.
Saygılarımla
Olcay Maan