-
bedüüzzaman said nursi.
kıtapları risale-i nur kulliyatı olarak gecer.kıtaplarının asıl kalbı sözler sonra lemalar sualar mektubat vs. vs.,
yolundan gidenler nurcu olarak tabır ediliyor.
yazıcılar okuyucular yenı nesilciler fetullahcılar olarak bir kac guruba bölundüler.
merhaba abiler.
-
O kitapları okuyacağım değerli büyüğüm Fırat bayındır.Evet Nurcular o akımın bir parçası ve Said-i Nursi külliyatı eğitim kitapları
Yapamam deme yapan senden iyi değildir
-
said nursinin yecüc ve mecüce türklerdir dediğine katilmiyorum çünkü zamanında bir takim isyankarlar tarafından kendisine Türklere başkaldırma teklif edilmiştir.Fakat o bu teklfi reddetmiştir ve reddetme sebeplerinden birtanesi Kuran-ı Kerimde belirtilen islamiyetin koruyuculuğunu üstlenen kavimin TÜRKler olduğuna inanmasıdır.böyle düşünen bir insanın Türklere bozguncu bir kavim demesi düşünülemez.
-
bu yecüc mecüc konusu benim de çok ilgimi çekmeye başladı. siteye sırf bu yüzden üye oldum. Türkiye de insanları illa dinleri veya ırkları arasında seçim yapmaları gibi bi zorunluluğa itiyolar. çok duydum bu soruyu önce türk müsün yoksa müslüman mısın diye soranları. en sinir olduğum şeylerden biridir. kasıtlı olarak bu konuda ayrım yaptırmaya çalışılıyo bana kalırsa. ikisini birarada düşünmemizi engellemek amacındalar. bazıları ise safça soruyo bu soruyu. dahası ikisini apayrı şeylermiş gibi gösterme çabaları var bazılarının. milli değerlerimiz yücedir tarihimiz şanlıdır bizim. bize yecüc mecücü yakıştıranlar çanakkale şehitlerini görmediler mi kurtuluş savaşı kahramanlarını görmediler mi fatih sultan mehmeti bilmiyorlar mı bizim atalarımızın onlar olduğunu da inkar edecekler var mı? yecüc mecüc konusunda bir de şu var. insanlar kendilerine öğretilenlerden çok daha fazlasını biliyorlar. nerden öğreniyolar bu kadar şeyi sorarım. yecüc ve mecücün insan olup olmadığı bile tartışılabilinir. kısacası sevgili kardeşler çok ciddi bir oyun girdabından geçiyo Türkiye. bize düşen dini ve milli değerlerimizi ikisini birarada korumak ve onlara sahip çıkmak aksi takdirde bu oyunlara gelip birini birinden ayırmak zorunda kalacaz ve insanlar zaten 40 a bölünmüşken bi parça daha bölünecez. sevgi ve saygılarımla.
-
Konuya Katkı
Kaynak : El-Esas Fis Sünne/Hadislerle İslam Akaidi/Kıyamet/Yecuc ve Mecuc
Yazar : Suriyeli önemli din bilginlerinden Said Havva ()
Türk ismi genellikle Türkistan dağlarının arkasın da oturan toplulular için kullanılmaktadır. Kaynaklar da geçen Türk ismi ile bugün bilinen ve yaygın olarak kullanılan türk kelimesi arasın da herhangi bir bağlantı KURAMAYIZ. Bugün Türk ismi Şam Beldelerinin kuzeyin de ki Kçük Asya da oturan halklar için kullanılmaktadır. Burada müslüman Türkler yaşamaktadır. Bunlar İslama ve müslümanlara hizmet konusun da BÜYÜK roller üstlenmişlerdir. Önemli işler başarmışlardır. Bunlar islam ümmetindendirler. Dolayısıyla ilim adamlarının türklerin kafirleri hakkın da söylemiş olduğu sözlerle bunların bir ilgisi YOKTUR.
Kısacası sevgili kardeşlerim söz konusu Türk ismi (Bu isim Araplar tarafından kullanılmıştır ilk olarak) bugünün türkleri hele hele anadolu türkü hakkın da değil orta asya kavimlerinin genel adı olarak kullanılmıştır. Ayrıca Cengizhan İmp. gibi bir takım moğol akınlarının da tarih sayfasın da kanlı izler bıraktığını bağdat dahil çok önemli kültür ve medeniyet şehrlerini de korkunç şekil de yağmalayıp, kütüphaneleri yakıp, halkı öldürdüklerini de unutmamalıyız. Öz be öz Türküm ama bu insanlığımın ve adalet anlayışımın üstün de bir kimlik değildir benim için. Saygılar bizden...
-
Sayın ademce;
Said Havva'dan yaptığınız alıntı beni tatmin etmedi. Bana çok da bilimsel ve gerçekçi gelmedi. Zaten yanılmıyorsam Said Havva bir bilgin olmaktan çok Müslüman Kardeşler Örgütü'nün önderlerinden biridir (yanılıyorsam düzeltin lütfen). Bu tür örgütlerle içli dışlı olmuş kişilerin bilim adamı da olsalar Türkler hakkında objektif olamayacakları kanısındayım. Zaten bu konu din konusu olmaktan çok tarih konusudur ki, bu açıdan da Said Havva'nın uzmanlık alanına girmez diye düşünüyorum.
Said Nursi'ye gelince... Kitaplarında Türkleri öven bazı bölümlerin bulunduğunu biliyoruz. Bazı Türkçüler said Nursi'nin Kürtçü olduğunu iddia etmekle birlikte, Kürt isyanlarına destek vermediği bazı bilim adamlarınca vurgulanmıştır. Esasen Said Nursi'nin kitapları İslamın ve Kur'an'nın ilginç ve orijinal bir yorumundan ibarettir.
Türk isminin ilk defa Araplar tarafından kullanıldığı şeklindeki beyanınız da bana yanlışmış gibi geldi. Çünkü tarihte Araplardan önce de Türk isminin kullanıldığı biliniyor. Örneğin, Göktürkler müslüman değildi, ama devletlerinin isminde de Türk kelimesi geçiyordu. Göktürk (ya da Orhun) yazıtlarında da Türk kelimesi geçemketedir. Örneğin bu yazıtlarda şöyle bir cümle bulunmaktadır; "Ey Türk, gök delinmedikçe, yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni kim bozabilir?" (Cümleyi hatırlayabildiğim kadarı ile yazdım, belki biraz farklı olabailir). Yani Türk kelimesi eskiden de vardı, ancak tabi ki bugünkü şekliyle değil de daha orijinal şekliyle.. Zamanla kelime Türk'e dönüşerek bugünkü halini almıştır.
Saygı esasen bizden...
-
Karan ebedi bi kitap mıdır? Sanırım yanıt evet
Allah herşeyi biliyor mu? O da evet
Nçin nostradamusun kehanetleri gibi, yok şunu kastetti yok böyle demek istedi diye tartışıyorsunuz onu anlamadım. Yecüc mecüc türkler ise, kuran da bu açıkça "yecüc mecüc türk kavmidir diye yazardı herhalde" Siz kendiniz peygamberden ya da allahtan daha mı ilim sahibi ya da akıllı sanıyorsunuz?
-
Bunca yıldır Yecüc ve Mecüc'den boşuna korkmuşum, keşkelere yer bırakmamanın ne kadar doğru olduğunu, bu konuyu okuyunca bir kez daha anlamış oldum. Demek ki, korkuların üzerine gitmek gerekiyormuş, daha evvel konuyu araştırmış olsa idim onca yıl o korku ile yaşamamış olurdum.
Size komik gelebilir ama malesef böyle...
-
Sayın Abbas söz konusu grupla Said Havva nın
(Hocası olan Hasan El-Benna nın bu bahsedilen grup ile yakın ilişkisi vardı) ilişkisinden ve yakınlığından bahsetmişsiniz evet doğru. Ancak bu söz konusu grup Türkiye aleyhine faaliyet gösteren bir grup değil.
Ama gerek bu Said Havva ve gerekse söz konusu eseri sadece Suriye de değil bir çok ülke de geçerliliği olan bir kitap. O alıntı da sadece Arapların bu konu da ki yaklaşımlarına örnek olsun diye verilmiş bir alıntıdır. Objektifliğin burada şu anlam da tartışma konusu olduğunu düşünmüyorum ki dikkat ederseniz bu değerli alim Türk Milletine yönelik güzel ve olumlu bir düşünce belirtmiştir. Yanlış kanaatlar olmsın diye uyarı da bulunmuştur. Bir de yecuc ve mecuc konusunun tarih konusu olduğunu söylemişsiniz. Ben ise hala dini bir konu olduğunu düşünüyorum. Bir de Türk adını arapların ilk kez olarak kullandığı yolun da ki bilgiye karşın söylediklerinizle bu konuyu daha detaylı olarak araştıracağımı bildirmek isterim ancak araplar islamdan evvel de türk beldelerini tanıyorlar, ticaret yapıyorlar ve böyle bir milletin varlığından haberdarlardı. Ancak türk ismini ilk kez onların kullandığını bilgisi konusun da daha ayrıntılı bir incelemeyi genede yapacağım. İlginizden dolayı teşekkürler.
-
Sanırım maalesef öyle sanırım zaten sorun da orada olduğunu sanıyorum amma çözüm ?