Bu site yönetimleri toplanmayı beceremiyor sanırım. :)
Printable View
Bu site yönetimleri toplanmayı beceremiyor sanırım. :)
Bu site yaz-kış sitesi,Alıntı:
Bu sitede öğrenilemeyec bir konu yok aslında...
o site sadece kış sitesi, tek fark bu sanırım...
Yani fırtınalı bir site anlayacağımız! o nedenle toplanamıyorlardır.
Rüzgara dava açmak gerekiyor sanırım!
Bunun için de kesinlikle profesyonel (avukat) yardım almak gerekir!..
Aslında bu sitenin gerçekten profesyonel yardım almayı gerektirecek kadar çok sorunu var ve ben bunları buraya yazarak sizleri meşgul etmek istemiyorum. Kooparatif olarak başlayarak bitiminde site yönetimine geçilmiş.
Bu arada site iki parsel üzerine kurulu. Yönetim şekli sorunuzu da nasıl cevaplamam gerektiğini bilemiyorum açıkçası. Yani teknik olarak nasıl cevaplanır bilmiyorum. Bildiğim, bizim sitede bulunan evinide satmak üzere olan veya satıp devir işlemini henüz gerçekleştirmemiş olan bir yöneticinin varlığı. Biz önümüzdeki ay sekiz üyenin isteğiyle olağanüstü bir toplantı yapacağız sadece.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Yöneticiler genelde şunu yapmaktadırlar.
Sene boyunca topladıkları aitadlardan, zorunlu olan giderleri ödeyip diğer işleri erteleme yönüne gitmektedirler,bunu yaparken artan parayı kendi işleri için kullanmaktadırlar
Dönem sonunda artan parayı sitenin yada apartmanın bir işi için kullanırım diye düşünmektedirler. Bu şekilde bir yıl boyunca bedava kredi kullanmaktadırlar.
ama bazen şu olabiliyor
kendi işleri için kullandıkları parayı yerine koyamayınca doğal olarak paranın hesabını veremeyeceklerinden toplantıları erteleme yönüne giderek zaman kazanmaya çalışıyorlar
yaşadığımız site ve daha sonra taşındığımız apartmanda büyük rakamlar tutan işlerin hep dönem sonunda yapıldığını gözlemledim
Benim merak ettiğim;
2005 yılında (hangi gerekçeyle kabul ettiklerini bilmediğim) öngörülen aidatı, 2007 yılına gelinen bugünlerde hala her ay ödemekle yükümlü mü bırakılıyorum. Üstelik ne artırma ne azaltılmasını isteyen ve hatta hiç ortalıklarda görülmeyen bir yöneticiye ve yapılmayan toplantıya rağmen.