-
Re: Tehdit Suçu
O zaman benım uzerımde bulunan kuru sıkı sılah, gercek sılah nıtelıgınde bulunmuyorsa neden tehdıt sucu ıle yargılanmaktayım ben bunu anlayamadım. Bu kanunu gazete bende okumustum ve ondan sonra bu dava ıcın herheangı bır sorun teskıl etmyecegı belırtılmıstı.
-
Bu bir kanun değil Yargıtay kararıdır. Bu kararı sizind avanızda uygulamakta tamamen hakimin takdirindedir. Ama bir avukat ile bunun yasal dayanaklarını sunmanızda fayda var.
-
Duygu hn yardımlarınız ıcın cok tesekkur edıyorum, keske forumlarda sızler gibi yetkılıler bulunsa. Tek ıstegım bu dava sonucu sıcıl kaydımın olmaması, cunku bu ıs hayatımı cok etkıleyecektır.
-
Cok olmaya basladım farkındayım ama pekı karsı taraf sıkayetını gerı alırsa.
-
:):) Cevaplayalım hemen..
Tehdit takibi şikayete bağlı suçlardan olmadığından şikayetin ger alınması davanızı düşürmeyecektir.
Tehdit suçlarında yalnızca mala karşı tehdit sucunun takibni şikayete bağlıdır.
(106/1)
-
Yanı benım bundan anladıgım sonuc kesınlıkle hapıs cezam mevcut ve bu cezanın para cezasına cevrılmesı gıbı bır olanakta mevcut degıl yada davanın dusmesı gıbı.
-
Olayınızın detayını bilmediğimizden boyle. O nedenle avukat yardımı alınız.
-
ıznınızle bu konu hakkına bır kac sey daha sormak ıstıyorum,
1. Yargıtay'ın verdıgı karar sonucu kuru sıkı bır sılah degılse yanı bu sıfata dahıl olmuyorsa benım yargılanma sebebım neden 106-2a.. Sonuc olarak uzerımde kuru sıkı vardı.
iğfal kabılıyetı sebebı ıle olsa bıle sılah nıtelıgınde olmadıgına gore benım 106 madde bendınden yargılanmam gereklı degıl mı..
2. Olayın olmasından bır gun oncesınde kişi benım olmadıgım bır ortamda benım hakkımda hakaret edıcı sekılde laflarda bulunmus ve bu kısınınde alkol ve hap benzerı uyusturucu madde kullandıgını da bılmekteyız. Hatta bahsı gecen gun de de bu sekılde suuru yerınde degıldı, bunun adına cıkaralacak sahıtler bu davanın seyrını degıstırebılır mı.
Kısacası anlatmak ıstesıgım su, uyusturucu kullanan bır kısının arkamdan hakaret edıp onunla gorusecegım ben gıbı cumlelerle tehdıtte bulunması ve bunun korkusu uzerınden yanımda sılah tasımam bu davanın seyrını degıstırmek ıcın yeterlı degıl mı.
3. 2-5 yıl ıstenılen cezam ıcın, taban uzerınden ceza verılır denıldı, bu durumda ben sanık olarak cezaya carptırılsam bıle 2 seneden yukarı bır ceza yermıyım, taban olarak mı bakılıyor cezalara, bu durumda sabıkasızlıgıma goz onune alınırsa ceza evıne gırme ıhtımalım mevcut mu.
4. Asgarı ucret ıle calısmaktayım ama avukat tutacak kdar param yok, avukat talebınde bulunsam calıstıgım ıcın vermezler mı. (Bunu forumdan bır arkadastan duydum, benımde aklıma takıldı)
5. Şahitlerımden bırı dava gununde askerlık gorevını yerıne getırıyor olacak bu konuda nasıl bır yardım almalıyım sonuc olarak dava gunu orda bulunması gıbı bır ıhtımal mevcut degıl..
Duygu hn; bılıyorum cok soru sordum ama foruma o kadar arastırdıysamda cevaplarını tam olarak buldum dıyemedım. Sımdıden cok cok tesekkur ederım..