Re: Değişen Alkol Ölçüm Yönetmeliği
Arkadaşlar size yardım edemeyeceğim ama en azından görüşüm ile birşeyler anımsatmak istiyorum.
Anladık az içmişsiniz ama yasak işte içmeyiverin.
Yasaktan geçtim, karşıdan gelen arabanın içindeki canlar sizin alacağınız bir yudumdan daha değerli değil mi. Oradakilerin; eşiniz, çoluğunuz, çocuğunuz olduğunu düşünün.
Senin, saniyeden daha kısa süreli bir dalgınlığın o insanların hayatlarını mahfedebilir.
Allah korusun, düştüğünüz durumu doğru bulduğumdan değil. Her meslekte kötü niyetli veya acemi insanlar olabilir ama nerede ne iş yaptığınız da önemli değil, yapmayın içmeyiverin direksiyon başında.
Re: Değişen Alkol Ölçüm Yönetmeliği
Ben hem içerim hem sürerim.
Alkol 250 promili geçmedikçe bana birşey olmaz.
Alkollüylen daha iyi araba sürüyorum...
Latife bir yana alkollü araba kullanmanın can ve mal kaybına neden olacağını bilmeyen yoktur. Ancak özellikle alkol ölçüm aletlerinin kalibrasyonları konusu teknik bir konu olduğundan yorum yapamayacağım. Bununla birlikte gerçekten neredeyse 1 yudum bira ile dahi 55 promil olabildiğini bizzat gördüm. Emniyet Müdürlüğünün bu cihazlar hakkında bir açıklama yapması en doğru yol olacaktır sanırım. Kanda Alkol muayenesine gelince bunu Polise güvensizlik değil, alkolometreye güvensizlik olarak değerlendirilmesi gerekir. Görevli Polisin bu talepte bulunan kişiyi derhal bir hastahaneye sevk etmesi en doğru çözümdür. Yukarıda bir üyemizin, "polislerin avantayla uğraştıkları" şeklindeki ifadesini ise esefle karşılıyorum. Bugün her meslek gurubuna bir kulp taktığımızın, çamur attığımızın farkında mıyız? Avanta alan varsa da cezasını alır ancak "polisler" avanta alır gibi bir kural söylemi asla kabul etmemek gerekir.