Re: Şüphelinin olayla ilgisi olmazsa akıbet ne olur?
Sayın leventcan,
Mahkemeye intikal edip etmemesi şüpheli kişinin olayla ilgili olan şüphe yoğunluğuna bağlıdır. Soruşturma süresince şüphelinin üzerindeki şüphe azalabilir, artabilir, hatta başka bir şüpheli de ortaya çıkabilir. Bu tamamen soruşturmanın gidişatına ve elde edilen delillere bağlıdır. Soruşturma sonucunda eğer bahsettiğiniz şüphelinin olayla ilgisi olduğu hakkında yeterli şüphe elde edilirse kovuşturma aşamasına geçilecek ve mahkeme devreye girecektir.
Bu açıklamadan sonra, sorunuzun tam cevabını vermenin mümkün olmadığını eminim anlamışsınızdır. Şüphelinin yapması gereken olayla ilgisi olmadığı yönündeki delillerini göstermektir.
Çok teşekkür ederim yani benimde bir an önce savcılıga gidip iftira attıkları için suç duyurusunda bulunup benim yapmadıgımı ıspatlamam gerekecek önemli olan tek nokta telefon hattı aldıkları kişi karşı tarafın arkadaşı oldugu için benim aldıgımı söylüyor fakat ordada kamera kaydı yok verdigi ifadedede benim göz rengimin yeşil oldugunu ve resminden tespit etmiş oldugunu söylemiş ki benim göz rengim yeşil degil..insanın işlemedigi bir suçtan dolayı zor durumda kalması ne kadar zormuş.VERDİGİNİZ BİLGİLER için sonsuz teşekkürler....
Konuyu en başta anlamamıştım,sanıyorum cevapla sorun çözülmüş.
Ben hala anlamadım konuyu.
Neyse,hayırlısı diyelim.
bence bu durumda şüpheden somut bir delil olmaması halinde sanık yararlanır.lakin burası türkiye ve yeni CMK nu bir çok hukukçunun kafasını karıştırdığı gibi yanlış kararlara yol açmıştır.dua edinki davaya tecrübeli bir hakim baksın.aksi takdirde benim gibi yargıtaya kadar gitmek zorunda kalabilirsiniz.şimdiden geçmiş olsun...
Maviş sagol.Umarım sonuç iyi olur.Benim durum tamamen iftira.A adına bir hat fakat benim aldıgım idda ediliyor bunu benim almadıgımı ispatlama yollarındayım dedigin gibi burası Türkiye haklıda olsan haksız duruma düşebiliyosun..Senin durum nasıl sonuçalndı?Teşekkürler..