Özür dilerim bir yazım hatası yapmışım sizin cevabınız foruma girmeden önce düzeltmiştim ama siz benim düzeltmemden önce alıntı yapmışsınız.Lütfen alıntı yaptığınız cevabımı tekrar okuyunuz.
saygılar
Printable View
Özür dilerim bir yazım hatası yapmışım sizin cevabınız foruma girmeden önce düzeltmiştim ama siz benim düzeltmemden önce alıntı yapmışsınız.Lütfen alıntı yaptığınız cevabımı tekrar okuyunuz.
saygılar
benim öğrenmek istediğimde bu
yani fazla mesailerimi ve ssk larımı alabilirim
peki kaç şahitle ıspatlamam gerekiyo acaba?
Şahitlerin etkili olabilmesi için hala o işyerinde çalışan kişiler olması iyidir.Ancak bunu yapacak bir şahit göstermenizin çok zor olacağını sizde tahmin edebilirsiniz.
Bahsettiğiniz dönemde o işyerinde çalıştığınızı ispatlayabileceğiniz belgeler var ise (örneğin çalışılan bir başka firmadan mal kabulünde kesilen irsaliyedeki imza,işyeri devam takip sistemi kayıtları,kaşeli imzalı bordro) eliniz güçlenir.
saygılar
beraber çalıştığım arkadaşlarım var
fakat onların birisi benden 5 ay önce bıraktı işi
diğeride benden 1 ay sonra bıraktı
yalnız öşyle bir durum var bu arkadaşlarımdan bir tanesi sadece ilk 1,5 seneme şahitlik yapabilir
diğeri ise son 1,5 seneme yani ikisinin şahitlik edeceği dönem sadece 1 ay
yani sadece 1 kişinin lahitliği yeterli ise 2 seneyide ıspatlarım
fakat şahit olarak 2 kişi gerekirse ancak 1 seneyi, ıspatlayabilirim
birde benim maaşım asgari ücretten fazlaydı fakat sigortam asgari ücretten yatıyordu . biz mesai olarak fazladan para veriyoduk diyebilirler mi acaba?
sizin vaktinizi alıyorum ilginize çok teşekkür ederim
Eğer bordornuzda az yada çok fazla mesai ödemesi görünüyor ve siz bu bordroları imzaladı iseniz ispat zorluğu yaşarsınız.
Kaç şahit gerekir,cinsiyeti-yaşı ne olmalıdır bilemem,ama 2 şahit 1den,3 şahit 2den iyidir....
saygılar
fazla mesai yatırılmamış
şimdi ssk kayıtlarınddan baktım zaten bordroda imzalamıyorduk
peki size bi soru daha sorayım son sorum
bana neden kıdem tazminatı ödediler yada ödüyorlardı ben kağıdı imzalamadığım için maaşımı ve kıodem tazminatımı vermediler
birde bu davanın sonuçlanması ne kadar sürer acaba
teşekkürler ilginize iyi geceler
sn.ixir_06;
öncelikle ilk sebep şikayetçi olmanızdan çekinmeleri olabilir.
Bir başka sebep gerçekten hakkınız olan tazminatınızı ödemek istemiş olabilirler.
İşvereninizle tazminatınızın ödenmesi konusunda anlaşmaya çalışmanız,istifa etmeniz ve sebep olarak bahsettiğinz sorunları belirtmemiş olmanız nedeniyle sizin faydanıza görünüyor.
Banka hesabınıza kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti olarak yatırmalarını,daha sonra bahsettikleri belgeyi imzalayabileceğinizi,böylece sizin inkar etme ihtimalinize karşılık bankadaki kayıtları gösterebileceklerini önerebilirsiniz.
Eğer sonuç alamazsanız kanuni takip için bir avukatla birlikte hareket etmek sizin yararınıza olacaktır.
saygılar