yani sonucta zoraki olucak bu almak diye bahsettiğim konu belki ama bu en son ihtimal benim için yani kaçırmak kelimesi kendi cocuğumdan bahsettiğim için hiç uygun gelmiyor bana.Bazen göremediğim için baska çarem kalmadığını düşünüyorum...
Printable View
yani sonucta zoraki olucak bu almak diye bahsettiğim konu belki ama bu en son ihtimal benim için yani kaçırmak kelimesi kendi cocuğumdan bahsettiğim için hiç uygun gelmiyor bana.Bazen göremediğim için baska çarem kalmadığını düşünüyorum...
merhabalar ,
Davamız görüldü ve bu davada hakim kendilerinden gelen bütün tazminatı ve nafakayı kabull etmedi ve davayı Eylül ayına erteledi.Bundan sonra ki aşamada kendisiyle anlaşmalı boşanmaya ikna edebilirsem nasıl bir yol izlemem gerekli veya Eylül ayındaki davada sonuç ne olur?Benden yana hiçbir kusur bulunamadı.
Sayın murat_2,
Lütfen bir meslektaşımızla irtibata geçiniz. Sitemizden aldığınız bilgilerle davanızı yürütmeniz mümkün değildir. Burada sadece temel hukuk bilgisi verilmektedir, size özel tavsiyelerde bulunamayız.
Ayrıca bizler müneccim değiliz ki davanın sonucunu, somut olayı bilmeden tahmin edebilelim. Lütfen cevabı hukuki danışmanlık niteliğinde olan sorular sormayınız zira sitemiz hukuki danışmanlık hizmeti vermemektedir. Cevap veren üyelerimizden de bu nitelikte, kişinin sorununu çözmeye yönelik cevap vermekten kaçınmalarını rica ediyoruz.
Hukukçu değilim. Ama sevinmeniz için biraz erken olduğunu düşünüyorum.
Karar açıklanmadan hakimin sizde bir kusur bulmadığını nereden biliyorsunuz?
Boşanmanın kabulü veya reddi diye bir karar olmadığına göre hakimin bu konuda kafasında bir görüş oluştuysa da bunu söylediğini zannetmiyorum.
Eğer kusursuz olduğunuz yönünde kanaat oluştuysa boşanmayı reddetmesi gerekirdi.
Kusurunuzun olmadığı bence hakimin değil sizin kanaatiniz.
Bir celsede tazminat kararı çıkmaz, tazminat kararı boşanma kararıyla birlikte çıkar. Yoksulluk nafakası kararı da boşanma kararıyla birlikte çıkar. Tedbir nafakası her celsede çıkabilir, çıktığı takdirde talep edildiği tarihten itibaren işler. Benim her celsemde karşı taraf tedbir nafakası taleplerini tekrar ettiler. Ancak benim mali durum araştırmam geldiği halde karşı tarafınki gelmemişti. Nihayet 3. celsede onların da gelince 7 gün içinde tedbir nafakası konusunda ara kararın yazılması şeklinde bir karar yazdırdı. 7 gün sonra da talep tarihinden başlamak üzere tedbir nafakası bağlanmasına diye bir yazılı ara karar çıktı.
Anlaşmalı boşanmaya karşı tarafı ikna ettiyseniz, nafaka, tazminat ve velayet konusunda nasıl anlaştıysanız bunu kağıda döküp karşı tarafa imzalatmanızda fayda var. Bunu mahkemeye sunar ve ikiniz de dava günü mahkemede bulunup hür iradenizle bu konuda anlaştığınızı söylerseniz hakim anlaşmalı boşanmaya karar verir. İkinizden biri duruşmada bulunmazsa anlaşmalı boşanma kararı verilemez.