Re: Haklıyım neden vereyım
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
Karşı tarafın davası reddedilirse, bu sadece davacı olan tarafın 3 yıl dava açamayacağı anlamına gelir. Siz her zaman dava açabilirsiniz. Karar kesinleştikten sonra ödeyeceğiniz tedbir nafakası da kesilecektir.
Tabii ki o dava dosyası sizin için güzel bir delil olacaktır. Dolayısıyla sizin açacağınız boşanma davası sonuçlandıktan sonra tazminat ve nafaka ödemeyeceğiniz düşünülebilir.
Ama karşı tarafın reddedilen davasından sonra sizin açacağınız dava sürerken hakim tedbir nafakası bağlar mı? Bunu ben de merak ediyorum. Çünkü benim durumum bu.
Karşı tarafın açtığı dava reddedildi, tedbir nafakası almaya devam etmek için temyize gönderip oyalıyorlar.
Ben karar kesinleştikten sonra açacağım davada yine tedbir nafakası bağlanır diye dava açmadan onlardan anlaşmalı boşanma teklifi gelmesini beklemeyi düşünüyordum. Bu soruya cevap veren olursa çok sevinirim.
Merhaba temyızden geldımı dosyan merak ettım sonucu alınca yazarsan sevınırım.
Re: Haklıyım neden vereyim
Merhaba arkadasıma aıt bır bosanma davasında karar bosanma yönunde oldu .Davayı karsı taraf bayan acdı ,arkadasım devlet memuru ,ılgınc kı davada manevı tazmınat cıkmadı, cıkan ıse maddı tazmınat ve mıktarı dev.memuru maasına göre yuksek. Maddi tazminat gerekcesı ne olabılır, neye dayanır?
Re: Haklıyım neden vereyim
foruma bakdım ama rastlaymadım sebepsiz zenginleşme maddesi hangı konu ıcınde maddesı nedır yardımcı olurmusunuz.bırde durusmalı temyız daha avantajlımı.