Bende bahsettiğin kararı söylüyorum zaten. O kararında bir gerkçesi var. Bu konuda verilebilecekcek diğer kararları bekleyeceksin.
https://www.hukuki.net
Printable View
Bende bahsettiğin kararı söylüyorum zaten. O kararında bir gerkçesi var. Bu konuda verilebilecekcek diğer kararları bekleyeceksin.
Bir hukukçu olarak bir kararı eleştirmek ya da yorumlamak yerine başka kararları bekleme yolunu seçmenizi pek anlayamadım ama siz bilirsiniz tabiki... Konu hakkında söyleyecek birşeyiniz yoksa beklemek mantıklı tabi.
Benim bu kararla ilgili bir rahatsızlığım yok. Dedim ya ispat size düşer. Bekliyoruz.
sevgili dostlar,
iş hukuku forumundaki ekonomik tecavüz de bir yargıtay kararı verdik. olayın tanığı olmadığı halde taciz nedeniyle mahkumiyet verilmiş.
Kazara! dinlenenler yüksek yargıçlar ve ortada şüpheli bir durum var.O zaman yapılması gereken yazılı hukuku bir tarafa bırakmak ve soruşturma açmak olmalıydı. Yorum farklı yapılabilirdi.
Bu olaydan şu netice çıkıyor ki böylece hiç kimse o insanları ayrıca kemalist ve laik oldukları için suçlayamazdı.
ceteris paribus
Sayın Fırat Bayındır, burada yazılı hukuk dikkate bile alınmıyor. Ülkemizdeki dokunulmazlıkların çokluğu devreye giriyor. Nasıl bir milletvekilinin yargılanması için diğerlerinin izni gerekiyorsa, bura da da dolaylı dinlemeye takılan yargıtay üyleri hakkında soruşturma açmak için diğer üyelerin izni gerekiyor. Ve doğal olarak verilmiyor.
Ayrıca ben olayın sadece hukuki yönünü irdeledim ve yargıtay üylerinin görüşleri ve şahsiyetleri ile ilgili bir eleştiri de getirmedim. Bir hukukçu olarak kemalist ve laik oldukları için böyle yaptılar gibi birşey zaten asla denemez.
Ama sayın başkanın adli yıl açılış konuşmasını merakla bekliyorum. Bakalım hukukun üstünlüğüne ve adalete olan güvensizlikleri bertaraf için nelerden bahsedecek.
Baykal: Çakıcı, yargıtay'da muhatap bulmamalıydı!!!
Çakıcı’nın istediği yönde karar çıkartamamış olması önem taşımaktadır. Ama Yargıtay’ı yönlendirme çabalarına girilebilmiş olması hepimizi rahatsız etmiştir. Böyle bir arayışın Yargıtay’da sadece etkili olamaması değil, muhatap da bulamaması gerekirdi. Bu konularda değerlendirme ve yorum yaparken ölçülü ve adil davranmalıyız. Linç etme mantığıyla hareket etmemeliyiz. Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu’nun iki Yargıtay üyesi hakkındaki iddiaların soruşturulmasını önleyici karar alması şık olmadı. Buna gerekçe yapılan ‘dolaylı dinlemenin hukuken geçerli delil olamayacağı’ tespitinin yetkili mahkeme ve Yargıtay’ca değerlendirilmesine ihtiyaç vardır.
Anayasa Mahkemesi'den ültimatom...
Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya’ya yönelik yüksek yargıdaki Çakıcı tepkisi büyüyor. Özkaya’nın 6 Eylül’de yeni adli yıl açılışını yapması halinde, Türkiye’deki en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi ile Danıştay’ın da yargıyı yıpratan bu skandalla ilgili tepkisini ortaya koyacağı kaydedildi.
Anayasa Mahkemesi’nden bir yargıç, Hürriyet’e, ‘Eğer 6 Eylül’de Özkaya çıkıp konuşursa, biz de konuşacağız’ diyerek, Yüce Divan yetkisini de elinde bulunduran Türkiye’nin en üst yargı organının tavrını ortaya koydu.
SESSİZ KALAMAYIZ
Bu skandalın artık yargıyı yıpratıp ciddi zararlar verir noktaya geldiğini belirten Yüksek Mahkeme yargıcı, ‘Sonuçta hepimizi yaralayan böyle bir skandala sessiz kalamayız’ dedi. Yargıç, Anayasa Mahkemesi olarak yargıyı yıpratan skandala ilişkin tepkilerinin, 6 Eylül’deki yeni adli yılın açılışında Başkanvekili Haşim Kılıç tarafından dile getirilebileceği bilgisini verdi. Hürriyet’in ulaştığı bilgiler, Anayasa Mahkemesi’nin ‘Çakıcı ültimatomu’ niteliğindeki çıkışına benzer bir tavrın Danıştay yönetiminden de gelebileceğini ortaya koydu.
MENFAATİ YOK AMA...
Ankara’daki yargı çevreleri, Özkaya’nın 6 Eylül’de yeni adli yıl açılışını yapmaması, 3 ay sonraki yaş haddinden emekliliğini de beklemeyip görevinden ayrılması gerektiğini düşünüyor. Hürriyet’e konuşan aynı yargıç, yüksek yargıdaki genel eğilimi de şöyle aktardı:
‘Sayın Özkaya’nın hukukçu kimliği ve kişiliğiyle ilgili olumsuz düşünen, bu olayda kişisel menfaat sağladığına inanan tek bir kişi bile yok. Ancak ortada etik açıdan sorunlu bir durumun bulunduğu da gerçek. Genel eğilim, Özkaya’nın hem kendisinin, hem kurumunun, hem de genel olarak yargının daha fazla yıpranmasını önlemek için çekilmesi yönündedir.’
HÜRRİYET
26.08.2004 - 02:14
Dikkat ediyorumda arkadaşlar pek tartışmaya katılmadılar yargıtay konusunda.
Burada şunu tüm samimiyetimle vurgulamak isterim ki; bu forumu açmaktaki amacım kesinlikle yargıtay başkanının şahsiyetinde temsil ettiği Atatürkçü, laik ve demokratik çizgiyi yıpratmak değildi.
Bu açıklamayı yapmaktaki amacım da o çizgide olduğunu iddia eden arkadaşlardan yorum gelmemesi. Maalesef olayları yorumlarken, kaharamanları bizden yada bizden değil gibi bir ayrım yapılıyor ülkemizde.