evlenme bildiriminiz nüfus idaresine intikal etmiş mi.
Printable View
evlenme bildiriminiz nüfus idaresine intikal etmiş mi.
Nufusda evliligim intikal etmis durumda. Fakat bilgi sayar kayitlari tahrip edilerek sahis bekar gösterilmis. Herhangi bir mahkeme kayidi gözükmemekte. Sanki bayanin gecmisi bilgisayarda silinivermis!
mert
kişinin bilgisayar kayıtlarının silinmesi mümkün değil bu kayıtların logları tutulduğu gibi kütükler ayrıcakagıt ortamında da tutulmaktadır.yapılacak en iyi işlem durumunuzu anlatan bir dilekçe ve varsa evliliğinize ilişkin belgelerle nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğüne bildirmemiz.
Peki efendim simdi ben paralel evliligin gecersizligine dair dava acabilirmiyim.Bunun icin evlenilen sehirde mi acmam gerekli. orada can güvenligim yok.Acilacak davanin tanimlanmasi ne olabilir?
mert
eğer eşinizn evli olduğuna ve nufus kayıtlarının tahrif olduğuna inanıyorsanız, C.Savcılığına suç duyurusunda bulunun. Gerekli araştırmayı savcılık yapar. Sizin, o şehre gitmenize gerek yok.
Ama eşiniz bekarken, yanlışlıkla evli yazılmı ve sonra tekrar kayıt düzeltilmişse, butlandan söz edilemez. Bunu diğer forumda belirtmiştim.