Re: Avukatımı azletmek istiyorum
Bana izlemem gereken yol hakkında bilgi veren herkese teşekkür ediyorum.Burada avukatımla ilgili yaşadığım sıkıntıları ayrıntılarıyla anlatmam gereksiz olur diye düşünüyorum.Ben sadece nasıl bir yol izlemeliyim diye sizlerden bilgi aldım.Bu kadarı bana yeterli sanırım..Herkese iyi çalışmalar.
Cevap: Avukatımı azletmek istiyorum
merhabalar,
Eşim bana boşanma davası açtı.Ayrıca bir ceza davam var(ölümlü trafik kazası). Akraba tavsiyesi ile bir avukatla anlaştım.5000 TL'si peşin olmak üzere 30000 TL lik bir sözleşme imzaladım. Davalarım başlamadı fakat avukatım boşanma davasında karşı cevap olarak 2 dilekçe gönderdi. Geldiğim aşamada avukatım paradan başka hiçbir şey konuşmamakta. İlgisizliği her halinden belli oluyor ki koyulan tedbir nafakasını yatıracağım bir hesap numarası var mı? şeklindeki soruma bile "karşı tarafı arayıp sor" cevabını veriyor. Bunun gibi birkaç konu daha var beni bilgilendirmediği (bilgilendiremiyor diyemeceğim kendisi 70 yaşında emekli bir profesör) Kendisiylee sözleşmemizi fes edelim diye bir konuşma yaptım fakat icra yoluyla bu parayı alacağını söylüyor. Ortada bir adet de kefil mevcut. Sorum şu ki ben avukatımı azletsem direk icra mı gönderilecektir yoksa bir icra davası açılıp kendimi savunma hakkı mı verilecektir? Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi memnuniyetsizliklerim varsa icra davasında şansım ne olur?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Not: Ölümlü trafik kazasında kendi oğlumu kaybettim. Bunun acısının yanında bir de bu işlerle uğraşmamak adına bir avukatın yardımına sığınmak zorunda kaldım.
Cevap: Avukatımı azletmek istiyorum
Azil işi sanırım avukatların gururuna dokunan bir olay. Kimi avukatlar bu olaydan haksızlık gördüklerinden pek hoş olmadığını anlayabiliyorum. Kimi avukatlarda haketmiyor değil. Tavsiyem bir haksızlığa uğrama ihtimaliniz yoksa azletmeyin. Hele sağlam bir gerekçeniz yoksa alakayı kesin hitsin. Haksız azledildiğini idda edip bir icraya verir canınızı çok yakar. Yaşandı görüldü.