Re: Bonozede artık parasına kavuşacak
İMAR BANKASI HAZİNE BONOSU
Merhaba
Hazine bonosu ödemelerinin yapılacağı 21 temmuz 2007 tarihinde resmi gazetede yayınlandı.
Fazla sözü uzatmayacağım.Çıkardığım sonuç davadan feragat ederek anapara ve tüfe oranındaki faizi alabilmeniz mümkün fakat bu durumda yargılama giderleri ve vekalet ücreti ödenmiyor.
Asıl amaç şuan yargıda olan ve kesinleşmemiş yüzlerce davanın hem masraflarından kurtulmak hem de sürüncemede kalmasını sağlayarak devletin hizmet kusuruna ilişkin oluşacak yargı kararının önüne geçmektir.Başvuru için yirmi gün gibi kısa bir süre belirleyerek vatandaşın davasından vazgeçmesi amaçlanmaktadır.
Görüşlerini paylaşmak isteyen arkadaşlar yazabilirler...
Başvuruda bulunmanın feragat anlamına geleceği şeklinde bir düzenleme göremedim
TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU
14.08.2007
Bono Sahiplerine Başvuru Belgeleri Konusunda Uyarı
2007/12398 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile, T. İmar Bankası T.A.Ş.’nden karşılığı bulunmayan Hazine Bonosu alanların, 23 Temmuz 2007 tarihinde başlayan başvuruları devam etmektedir. Ancak, 23 Temmuz ve 27 Temmuz tarihli basın açıklamalarımızda başvuru belgeleri ile ilgili uyarılar yapılmasına rağmen, halen gelen evrakların önemli bir bölümünde eksiklikler tespit edilmiştir.
Ödemelerin zamanında yapılabilmesi için gerekli evrakların eksiksiz olarak gönderilmesi gerekmektedir. Bugüne kadar ulaşan başvuruların incelenmesi sonucunda, Fon’a yapılan bazı başvuruların ise mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayandırıldığı tesbit edilmiştir. Bakanlar Kurulu Kararına göre TMSF’nin mahkeme kararları veya icra takiplerine dayalı ödeme taleplerini doğrudan yerine getirmesi mümkün değildir. Bu taleplerin doğrudan BDDK ve/veya SPK’ya yapılması gerekmektedir. Usulüne uygun şekilde yapılan başvurular TMSF tarafından değerlendirmeye alınacak ve Fon’a ulaştığı tarihten itibaren 2 ay içinde ödenecektir. Ödemeler TÜFE’ye endeksli net faizleriyle birlikte, haksahipleri adına T.C. Ziraat Bankası A.Ş. nezdinde açılacak hesaplara aktarılacaktır. Fon tarafından zamanında ödeme yapılabilmesi için, başvuru sahiplerinin aşağıdaki hususlara mutlaka dikkat etmeleri gerekmektedir:
1) Başvuru dilekçesinin Fon tarafından ödeme yapılması talebini içermesi, bu talebin mahkeme kararları ve icra takipleriyle irtibatlandırılmaması, dilekçede talepte bulunanın adının, soyadının, imzasının, adresinin, telefon numarasının bulunması,
2) Dilekçe ekinde aşağıdaki evrakların bulunması:
a) Vatandaşlık numarasını içeren resmi kimlik belgesinin noter, muhtar veya nüfus müdürlüğünce onaylı fotokopisi veya pasaportun tamamının konsolosluk veya noterce onaylı fotokopisi,
b) Hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını kanıtlayıcı belgelerin fotokopisi,
c) İkametgah belgesinin aslı,
d) Bankada işlemin yapıldığı tarih ile Fon’a başvuru tarihi arasında, hak sahibinin kimlik bilgilerinde değişiklik meydana gelmiş ise, değişiklikleri gösterir resmi mercilerce onaylanmış belge (Nüfus Müdürlüğü’nden Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi)
2) Şahsen başvuru kabul edilmeyecek olup, dilekçe ve ekinde yer alacak belgeler posta yolu veya kurye/kargo aracılığıyla aşağıdaki adrese gönderilecektir.
TMSF Adına Başvuru Merkezi: Büyükdere Cad. Ben-Tek İş Merkezi, Kat:1 No:47 34387 Mecidiyeköy - İSTANBUL
3) Vekalet yoluyla yapılan başvurularda, vekaletnamenin aslı ya da tasdikli suretinin istenilen diğer belgelere ilave olarak gönderilmesi gerekmektedir.
4) Mirasçıların başvurularında, veraset ilamının mahkemece tasdikli sureti, istenilen diğer belgelere ilave olarak gönderilecektir. İlgililerin dikkatine saygılarımızla sunarız.
Karmaşık ve sıkıntılı bir durum içindeyim.Bir çözüm yada nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Ben İmar Bankasında müdür kadrounda çalışırken bankaya el konuldu,normal tazminatlı çıkışımı aldım.Üzerime konulmuş herhangi bir haciz ve icra işlemi bulunmamaktadır.Banka kapandığında bütün şube müdürleri savcılığa ifade verdik,ŞİŞLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HzNo 2003/44380 Karar no 2004/16299 ve Bankalar KANUNUNA MUHALEFET CUMUK 164-165 DELİL YETERSİZLİĞİ karararı verdi.Buna rağmen babamla üzerime aldığımız hazine bonosu başvuruma rağmen ödenmedi.Şube Müdürü olarak görev yapan diğer arkadaşlar normal mevduat hesaplarını 4-5 sene önce almış olmasına rağmen,hazine bonolarında böyle bir uygulamaya gidilmiştir.İlk etapta tüm ödenmeyen bono hesapları için herkesin açtığı tam yargı davasından ben de açmıştım.Daha sonra Bakalar Kurlu kararı ile ödeme yapılınce ,bir sürü insan davaların çok uzamasından illallah ettiğinden,ihtiyaç sahipleri bonolarını tefeden-tüfeden gitti aldı.Bu Aşamadaki başvurumda bana ödeme yapılmadı(ŞUBE MÜDÜRLERİNE ÖDEME YAPILAMAZ,şerhi nedeni ile).En başından açtığım normal (müdürsün ödeme yok diye bir şey bilmezken)tamyargı davasının gerekçeli kararında herhangi olumsuz bir şerh düşülmemiş ve herkezin bittiği gibi bitmiş.Ancak BBDK-SPK normal prosüdür gereği temyize gittiğinden elimde halen kesinleşmiş mahkeme ilamı bulunmamaktadır.(5-6 sene)Avukatımla görüştüğümde temyizden çıkınca bir kez başvuruda bulunacağını söylüyor.Ancak 6 sene gibi çok uzun bir geçtiği için hem sabrım kalmadı,hemde 1-temyizde de olumsuz bir şerh düşülmez ise de yine bakanlar kurulu kararı adres gösterilip ödenmeme durumu olur mu? 2- Eğer temyizde olumsuz bir şerh düşülür ise (şubü müdürüdür ödeme yapılamaz ,gibi) o zaman ne yapmam gerekir .Acaba ilk başvurumda ödenmediğin de itiraz davası açabilir miydim?Bu süreci kısaltır mıydı?Sahte olduğu söylenen ,SPK izni ile satılan ,yada BBDK tarafından denetim altında olan ,yada olması gereken,İmar Bankasında açığa satıldığı söylenen hazine bonolarının usulsüz işlemleriyle ilgili benim uzaktan yakından hiçbir ilgim olmadığı aşikarken tarafıma ödeme yapılmamıştır.Devleti zarara uğratmak adına,tarafıma ait hiç bir suç olmamasına rağmen**,,paramın keyfi olarak nasıl gaspedildiğini ben kime nasıl ispat edeceğim.Bu çıkmazın içinden nasıl çıkabileceğim konusunda ,bana bilgi verirseniz memnun olurum.Şimdiden teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.NUR AVCI
Sayın Tayfun Eyilik ve bilgisi olan diğer site Avukatları ,konuyla ilgili lütfen bana bir yol gösterin