önünde kocaman bir hayat varken daha genç bile sayılmazken :( işlediği ilk suçun bedelini hapiste ödemez inşallah... çünkü daha okulu var hayat var ya ... umarım duygularımı sizlere aktarabilmişimdir.
Printable View
önünde kocaman bir hayat varken daha genç bile sayılmazken :( işlediği ilk suçun bedelini hapiste ödemez inşallah... çünkü daha okulu var hayat var ya ... umarım duygularımı sizlere aktarabilmişimdir.
para cezasına çevrilme ihtimali yokmudur?
ilk çıktığım mahkemedeki kararı aynen yazıyorum.....
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
1: Şüphelinin yaşı, sabit ikametgah sahibi oluşu öğrenci bulunuşu, kaçma ihtimali ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından SANIĞIN SERBEST BIRAKILMASINA,
Evrakın ikmali için C.Savcılığına iadesine, itirazi kabil olmak üzere karar verildi.
Ben çocuk istismarı deyince şöyle bir baktım kanun lar enteresan . Mesala 45 yaşındaki bir adam iftiraya uğruyor. 9 yaşında kız çocuğu beni öp veya okşa diyor o da reddediyor ve çocuk senaryo kurarak anne ve babasına kendini zorla okşayıp öptüğünü söylüyor . şu an mahkeme devam ediyor. Bu durum ne olacak
TCK madde 103 ten de anlaşıldığı üzere çocukların cinsel istismarı suçunun kovuşturulması şikayete bağlı değildir.Eğer çocuk 15 yaşını tamamlamış ve maruz kaldığı tacizin anlam ve sonucunu algılama yeteneği gelişmiş olsaydı bu durumda suçun oluşması için cebir, tehdit, hile veya iradesini etkileyen başka bir davranışlarla karşılasması gerekirdi.Fakat çocuk 13 yaşında, dolayısıyla bu çocuğun bu fiili algılama yeteneği yoktur, rızasının olup olmadığının da bi önemi yoktur. Çocukların cinsel istismarı suçu takibi şikayete bağlı olmayan bir suç olduğundan şikayetin geri alınmasının da fail açısından olumlu bir etkisi kesinlikle yoktur. Dolayısıyla ister hakim gibi kanaat açıklanıyor densin ister çömezler hüküm veriyo densin arkadaşınız çocukların cinsel istismarı suçunu işlemiştir ve bunun karşılığında gerekli cezaya hükmedilecektir.
SN. Mehmet Eroğlu para cezasına çevrilebilmesi için 1 yıl veya daha az süreli hapis cezasına çarptırılmış olması gerekir fail 15ini bitirmiş 18ini bitirmemiştir bu durumda cezası yarıya indirilir ve en az 1.5 yıl hapis cezası alır.1.5 yıl kısa süreli hapis cezası olmadığından para cezasına çevrilmez.
Sn. Eroğlu yazmış olduğunuz karar kişinin tutuklanmasına gerek olmadığını açıklıyor beraat ettiğini değil. Anladığım kadarıyla bu kişi tutuksuz olarak yargılanacak. Yargılamanın sonucu tabiki hakimin takdiri.