Re: Yurtdışında Askerlik Tecili
Alıntı:
prossy rumuzlu üyeden alıntı
su an 27 yasindayim...
yas durumuyla alakali bir cozum var mi bu konuda?
Re: Yurtdışında Askerlik Tecili
Alıntı:
prossy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim askerlik tecili ile alakalı bir sorum olacaktı. Şu an belçikada 2007 Mart başı itibariyle çalışma ve oturma iznine sahibim. Bu belgelerle askerlik tecili yapmak için Konsolosluğa gittiğimde tecilimin yapılamayacağını fakat 3 sene sonra gelirsem bedelli askerlikten yararlanabileceğimi söylediler.
Gerekçesini de şu şekilde anlatayım:
Ben 2005 temmuz ayında yine belçikaya çalışmaya gelmiştim. İlk tecilimi bu donemde yaptım. 2006 nisan ayında türkiyeye geri dönerek türkiyede görev almaya başladım. 2006 temmuz ayında ilk tercihimin süresi dolduğu için kasım celbini bekledim askerlik için. Kasım celbinde rapor almak zorunda kaldım ve 2007 nisan celbine askerliğim ertelendi. Fakat ben mart ayında iş değişikliği nedeniyle belçikaya tekrar geldim.
Konsolosluk 2006 yılında belcikada 6 aydan fazla kaldığım için hiçbir şekilde tecil işlemi yaptıramayacağımı söyledi. Çalışma ve oturma iznimin olmasına rağmen. Benim ise yaptigim ilk tecilin sadece 3-4 aylik donemi (Nisan-Temmuz 2006) yurticinde gecti. Geri kalan dönem normal askerlik süreciydi.
Şu an belçikada bir düzen kurmuş çalışmaya başlamış durumdayım. Askerliğimin tecili yapılmadığı için türkiyede bakaya durumuna düştüm.
İnternette arama yapmama rağmen yurtdışında ilk tecilin geçersiz olması durumunda bir daha dünyanın hiçbir ülkesinde tecil yapılamayacağı ile alakalı bir bilgi bulamadım. Konsolosluğun bu kararına dayanak olarak hangi kanun verilmiş olabilir?
Ayrıca benim bu durumda ne yapmam en uygun olur. Önerilerinizi bekliyorum.
Tesekkurler
Yukaridaki durumumu www.e-konsolosluk.net call center telefonunu arayarak sordum. nisan 2007 celbi icin calisma ve oturma iznimi ibraz ederek bakaya ifade formu verdigimi ve bakaya düşmeden önce yurtdışında çalışmaya başladığımı soyledim. Telefondaki bayan eger beraat karari alirsaniz bundan sonraki tecil isleminizi konsolosluğun yapması gerektiğini söyledi ama çok da net konuşamadı.
beraat olasılığı konusunda bir yorum yapabilecek olan var mı?
ayrıca beraat kararı çıkarsa tecil etme ihtimalim var mı ?
sevgiler