Re: Türkiye'de adalet sistemi ne kadar güvenilir?
Burada arkadaşların iyi niyetlerini takdir etmemek mümkün değil..Ama şu da bir gerçek ki herşeyin devlet güvenliği,milletin hassasiyeti,devlet kurumlarını yıpratma klişeleriyle parfümlenip hak arama yollarının tıkandığı gerçekliğini de gözardı etmemek lazım.
Bir MİT mensubu aracılığıyla iş başvurumun yapılıp yapılmadığının cevabı ile ilgili verdiğim bütün mucadelenin neyle sonuçlandığını tahmin edersiniz ? Aba altından sopa göstermek ve bilgi isteme hakkı çerçevesinde yaptığım başvuruya farklı bir adresten gönderilip hukuki sorumluluğu bertaraf etmeye çalışan bir e-mail.
.....
SONUÇ
Yukarıda yazılanlardan çıkarılabilecek sonucu özetlersek: Hukukun, vicdan ve ahlak, daha
güncel ifade ile etik temeli bir kenara bırakıldığında aslında işlevini yerine getirmesi
mümkün değildir. Maalesef bugün ülkemizde, hukukun çok ciddi bir şekilde etik sorunu
vardır. Bu sorunun çözülmemesinin en önemli sebebi, herkesin, özellikle de hukukçuların
bu sorunu gerçekten çözmek istememeleridir. Şayet bu sorun çözülmek isteniyorsa, önce
hukukun her aşamasında bulunanların, öğrencisinden öğretim üyesine, avukatından
hâkimine kadar kendisini gözden geçirmesi gerekir. Kendimize ve birbirimize bu konuda
yalancı değil, samimi sorular sormalı ve acı cevaplarından da korkmamalıyız. Önce
hukukçu gibi hukukçu yetiştirmeli, sonra bu bilinci korumak için çaba göstermeli, bu
çabayı göstermeyenlerin hukukçu kimliğini taşımasına izin verilmemelidir. Almanların
"güven iyidir, ancak kontrol daha da iyidir" sözünü burada hatırlamak yararlı olacaktır.
*Bu makale Eskişehir Barosu Dergisi, 2005/6, s. 116’
da
www.barobirlik.org.tr sitesinde yayınlanmıştır.
[amir iftirası ile yıllarca sürgün yaşayanlar ,amirinin fikir ikizi gibi düşünmeyenler ,bu yüzden sürülenler sadece dürüst oldulariçin sürülenler,koltuk peşinde koşanlar koltuktan nemalananlar ,dürüst insanların sabrımı ölçülüyor ,şeytanın aklına gelmeyecek oyunlar, haksız saldırılar ,haksız kazaançlar,nemalanabilmek için suçsuz insanları hayata küstürenler ,hiç kimse yediğini içtiğini yanınında götürebilirmi,zulm edenler bir gün kendisine zulm edilince ne yaparım diye düşünmezmi ,kötülük canavar gibi ,kötüler gübreler büyütür onu ,gün gelir kendisini büyütenide yer.Gözünü hırs büyümüş önüne geleni ezip geçenler sizide birgün ezerlerse ne yapacaksınız
hepinize selamlar..saygılar.. ben sade bir vatandaşım.siteyi gördüm. üye olmak istedim.. gördüğüm kadarıyla avukat forum u...tek kelime.. tr de adalet yok...para ile satınalma var.yani parası olana herşey legal...kafanızı ağrıtmadan bir olayı anlatayım..bitişiğimde yapılan bir inşaat işyerimin çatısına zarar verdi.yağmur yağınca su alıyor...inşaat sahibi yaptıram deyip geçiştiriyor.polise gidiyorum,bizim işimiz değil diyor.belediyeye gidiyorum..yaparlar çatını deyip geçiştiriyor.savcılığa gidiyorum.hukuk mahkemesine tazminat davası aç diyor.2 senede ancak sonuçlanacak dava için 500 ytl ödemem gerekiyor...nasıl bir adalet sistemi??ve mahkemeler neden bu kadar uzun sürüyor.polis ne iş yapıyor.. (çok doluyum kusura bakmayın)
İş yoğunluğuyla açıklanıyor ama insanları hakkını aramaktan caydıracak kadar ağır ilerliyor yargı süreci.Üstelik kimi zaman bu süreç okadar uzun sürüyor ki,uygunsuzluğun ortadan kaldırılmasındaki hukuki yarar bile ortadan kalkıyor.
Geçenlerde çok önemsediğim biri şunu söylemişti;
Dünyanın hiç medeni ülkesinde ''seni mahkemelerde süründüreceğim ''diye bir ifade yoktur..
Durumu en iyi ifade eden cümle bu olsa gerek.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Geçenlerde çok önemsediğim biri şunu söylemişti;
Dünyanın hiç medeni ülkesinde ''seni mahkemelerde süründüreceğim ''diye bir ifade yoktur..
Durumu en iyi ifade eden cümle bu olsa gerek.
Sayın Selin hanım bu yazılarınıza o kadar güldümki , siz çok yaşayın emi
Devlet oteritesinin yüksek olduğu bir ülkede birey hakkı yoktur.Buda insan haklarına aykırı bir düşüncedir .Devlet çıkarlarını önde tutup birey çıkrlarını hiçe sayan hukuk sistemi olan bir ülkenin hukuk devleti olduğundan söz edemezsiniz.Hukuk devleti ise ülkemiz A.İ.H.M deki hukuk ayıpını temsil eden binlerce dosyanın ve ülkemize kesilen tazminatlrın hesabını birilerinin vermesi gerekir.Ve hiç bir saygınlığının avrupa devletlerinde olmayan ülkemizin hukuk açısından yaralı olduğu kesindir.......Birilerinin çıkıp kral çıplak deme zamanı gelmedimi?