Babasına anlattınız mı durumu ?
Babası ,çocuk hastada olsa bende 2 gün kalacak diyemi diretiyor.
Çocuğunun hasta olduğunu bilmiyormu bu kadar duyarsızmı
Printable View
Babasına anlattınız mı durumu ?
Babası ,çocuk hastada olsa bende 2 gün kalacak diyemi diretiyor.
Çocuğunun hasta olduğunu bilmiyormu bu kadar duyarsızmı
Nihayet temyiz dosyasi yargitaya yollanmis. Ben yurtdisinda yasiyorum ve avukatima ulasamiyorum.Anlasmali olarak eski esim ve ben yurtdisinda bulundugumuz icin Turkiyeden birer avukata vekalet verdik ve anlasmali olarak bosandik.ben herhangi bi nafaka yada baska bisey talep etmedim.2 cocumuzun velayetinide hakim bana verdi ve bosandik.Ogrenmek istedigim davam acaba hangi sebepten dolayi temyiz edilmis olabilir.sonucda anlasmali olarak bosandik sartlari kabul ettik. saygilarimla...
kimse yokmu?
Telefonla işleri çözmek oldukça güçtür,
Anladığım kadarıyla avukatınız da yok,
Acilen bir avukatla görüşün, avukat bulamıyorsanız, davanızın görüldüğü yerin BAROSUNU ARAYARAK yardım isteyin, Sizi bir avukata yönlendirirler,
ÖZETLE prosedür şöyledir ;
Karar yazılır ve bu karar ya posta ile taraflara tebliğ edilir, yada taraflar bizzat adliyede zarfı imzalayarak kararları alırlar. Kararlar alındıktan sonra 15 gün içinde tarafların kararı temyiz etme hakkı vardır. Ancak anlaşmalı boşanmada zaten tarafların talepleri doğrulsutunda karar verilmiş olduğundan buna gerek kalmaz.
Burada duruşmada verilen KARAR ile GEREKÇELİ sonradan yazılan karar arasında bir yanlışlığın olması.
Hakimle görüşüldüğünde bu YANLIŞLIKLA OLMUŞ ise MADDİ HATANIN GİDERİLMESİ için dilekçe verilerek bu eksiklik giderilebilir.
Ancak Hakim bunu bilinçli olarak yapmışsa ve kararda bir hata yok diyorsa o takdirde ÇELİŞKİ nedeniyle kararın TEMYİZİ MÜMKÜN.
Tabi TEMYİZDEN FERAGAT edilmiş olması da bu hakkı ortadan kaldıracaktır. Enteresan bir durum.
Burada HUKUKİ BİR HATA ve YANILGI SÖZ KONUSU diyerek temyizden feragat eden taraf yine de dosyayı YARGITAYA yönlendirebilir.
Şöyle ki, Mahkeme temyiz talebinin REDDİNE dair karar verir. İlgili taraf bu RED KARARINI temyiz eder ve dosyayı yargıtaya gönderir. Yargıtay FERAGATİN geçersiz olduğuna karar verirse dosyayı inceler.
Bu arada temyiz harcı HİÇ YATIRILMAMIŞ ise zaten ortada geçerli bir temyiz yok demektir. ancak harç kısmen yatırılmış ve eksik kalan bir durum varsa, Mahkeme eksikliğin yatırılması için ilgili tarafa bir süre verir. Bu süre içinde eksikler tamamlanmazsa bu hakkından yani temyizden vazgeçti kabul edilir.
ASLINDA ÇOK BASİT OLAN BU MEVZULAR
görüldüğü gibi ne kadar karışık hale gelebiliyor.
Dediğim gibi acilen bir avukatla irtibata geçin
Saygılarımla,
2. SAYFADAKİ YAZILARI OKUMADAN YAZMIŞIM
Zaten bir avukatınız varmış,
Ayrıca dosya bir şekilde yargıtaya gitmiş,
Artık kararı beklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok. Daha öncede bahsettim. Temyiz talebi mahkemece reddedilse dahi bu red kararını temyiz ederek dosyayı yargıtaya göndermek mümkün.
Anlaşmalı boşanma kararını TEMYİZ ETMEKTE HUKUKİ BİR YARAR YOKTUR. Ancak kısa karar ile gerekçeli karar arasındaki ÇELİŞKİ nedeniyle kararın temyizi mümkün.
Avukatınıza ulaşamamak gibi bir durum çok enteresan,
Avukatların telefonlarını kapatma gibi bir durumu sözkonusu olamaz. Bir şekilde muhakkak ulaşırsınız.
Saygılarımla,
Avukatimla gorustum karsi tarafin dosyanin tamamini temyiz ettigini fakat basda bosanmayı kabul ettikleri icin karsi tarafin amacinin sadece zamanin uzamasi icin bi sekil benden intikam almak icin temyiz ettiklerini soyledi temyiz ettiklerini ama bundan bisey cikmayacagini soyledi..
merhaba sizden bir konuda yardım talep ediyorum ben 17.07.2007 tarihi itibarı ile eşimle anlaşmalı boşandık çocuğun velayetini anneye bıraktım ancak görüş ile ilgili mahkemeye bıraktık herhangi bir şey talep etmedim bana 2 ay sonra karar geldi ve çocuğumu ayda bir defa görebileceğim yazıyordu kararda ben de karara itiraz ettim bir ay uzun bir süre çünkü ve yargıtay a temyiz başvurusunda bulundum avukata danıştım bana kararda bir değişiklik olmayabilir dedi ayrıca nüfustan da düşülmemiş bir de mahkemeler neden böyle değişik kararlar veriyor anlayamıyorum bir mahkeme örneğin ayda iki defa veriyorsa bir diğeri neden ayda bir defa diye karar veriyor adeletsiz ve hukuka aykırı bir durum gibi geliyor bana çocuğun babadan bu kadar uzun bir süre ayrı kalmasının psikolojisini olumsuz etkileyeceğini de belirttim dilekçemde sonuş sizce olumlu olabilir mi?Ne zaman karar elime geçer ?Teşekkürler