Cevap: Re: İstifa sonrası prim ve temettü hakkı
merhabalar
çalıştığım şirket aralık ayının son günlerinde iflas etti fakat aralık ayı primimi yatırmadğı için aralık ayında çalışmamış görünüyorum ve son maaşımı alamadım işkurda paramı alamayacağımı söylüyor.Başka bir çözümü var mı acaba şimdiden teşekkürler
[QUOTE=shaftdreams;508433]03/03/2013 tarihi itibariyle Kamu Bankasında Banko Asistanı olarak işe başladım ve 03/01/2014 tarihi itibariyle kendi isteğimle istifa ettim. İstifa ettiğimde bankanın istifa için gerekli evrakların tümünü Kamu bankası olması ve çalıştıgım şubedeki arkadasın sözüne güvenerek imzaladım. Büyük ihtimal buna alacağım yoktur belgeside dahildir.Banka 18/04/2014 tarihi itibariyle 2013 yılına ait Temettü ödemesini yaptı ancak benim şahıs hesabıma yatan bişey yok. Şimdi yasal yollardan hakkımı arayacağım lakin istifa edene bankanın temettü ödememe gibi bi hakkı var mı bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımınızı esirgemezseniz sevinirim..
İyi günler....[/QUO
Bende aynı durumdayım arkadaşlar. Bahsettiğiniz banka da muhtemelen aynı banka.03.04.2013 tarihinde girdim ve 28.08.2013 tarihinde istifamı verdim. Temettünün çalıştığımız kısmının hakkımız olduğunu düşünerek dava açtım. 9. işçi mah. başvurumu yaptım. 25.06.2014 tarihinde duruşma günüm var. Aynı durumda olan arkadaşlarla irtibata geçip hakkımız olanı almamız gerektiğini düşünüyorum. Ve aynı durumu yaşayıp dava açıp kazanan arkadaşlar varsa lütfen mah. kararını paylaşırlarsa bizimle çok yardımcı olurlar.
mrb
Bende aynı durumda olan eski banka çalışanıyım. Muhtemelen banka da aynı banka. Ben hakkım olduğunu düşündüğüm temettü için yasal işlem başlattım. 25.06.2014 tarihinde ilk duruşmam var. Daha önce bu tarz bir dava açıp kazanan kişiler varsa lütfen kararı bizimle paylaşsınlar.En azından mahkemede delil olarak sunabiliriz. herkese iyi günler...
Cevap: İstifa sonrası prim ve temettü hakkı
Özel bir şirketten 2013 nisan ayında sözleşme sürem bittikten sonra yenilemeden ayrıldım. Ben ayrildiktan sonra aynı ay icerisinde bütün sirkete 2012 yılının temettüleri dağıtıldı. Bana yatmadı. Ik şirketten ayrıldığım için bana hakkım olmadığı söylendi. Halbuki 2012 yılı boyunca aynı sirketteydim ve performans notum 5 üzerinden 4.7 idi.sanırım 5 yıl içerisinde dava açma hakkina sahipmisim. Alabilme ihtimalim var mı. Dava açan arkadaşlarım sonuçları ile ilgili bilgi verirlerse sevinirim.