Re: Çalıştığımıza dair resmi evrakları delil gösterirsek, işyeri dışına resmi evrak çıktığı için karşı dava açılabilir m

sayın bossozkan;
skk sigorta teftiş kurulu başkanlığına yapacağınız müracaat,yada aynı işyerinden yada başka bir arkadaşınız tarafından yapılacak ihbar şikayet yada müracat değerlendirmeye alınır..
açışşıp çalışmadığınıza dair sigorta müfettişi raporu kurumu ve işvereni bağlar.....
bu rapor aleyhine artık dava açıması geren işveren olur..
acele etmeyin ..
rapor bekleyin..
sevgi ve saygılarımla..

Çalıştığımıza dair resmi evrakları delil gösterirsek, işyeri dışına resmi evrak çıktığı için karşı dava açılabilir m

Bazı sorularıma cevap alamamış olsamda büyük çapta aydınlanmış bulunuyorum. Bu sebepten dolayı siz değerli hukukseverlere teşekkürlerimi iletiyorum.
Son olarak şunu sormak istiyorum: Bu ve buna benzer hususlar için bir an önce bir avukat ile birlikte çalışın dermisiniz, yoksa ilgili merciler sizi gereken şekilde koruyabilir mi dersiniz?
Sağlıcakla kalın.

Re: Çalıştığımıza dair resmi evrakları delil gösterirsek, işyeri dışına resmi evrak çıktığı için karşı dava açılabilir m

Herkese günaydınlar, saygılar
İlgili konu hakkında; firma yavaş yavaş hatasını anladı ve bugün gelin bizim işyerimizde anlaşalım dediler. Fakat ben orada bir vukaat olabileceğini düşünerek bunu kabul etmedim. Gün içinde Çalışma Bölge Müdürlüğü'ne(Unkapanı) gideceğimi ve oraya gelmeleri durumunda konuşabileceğimizi ilettim. Şu durumda anlaşma zemini doğarsa, ödemedikleri 11 günlük maaşımı 
ve 2,5 aylık sigortaya yatırmaları gereken ücreti şahsıma ödemelerini istemek doğru olur mu sizce.
Bunu kabul ettikleri taktirde, ödemeyi banka hesabıma yatırmalarını, açıklama kısmına da neye istinaden parayı hesabıma yatırdıklarını belirten bir not yazmalarını istemem doğru olur mu sizce.
Lütfen acilen fikirlerinizi iletirseniz müteşekkür olurum.
Sağlıcakla kalın.

Sayın bossozkan,
Size önerim şudur:
Madem ki amacınız haklarınızı almaktı ve buna ulaşıyorsunuz, konuyu daha fazla sürümcemede bırakmadan, parayı alınız.
Paranın bankaya yatırılıp açıklama yapmaları fikriniz kabul görmeyecektir zira bunu yapmaları suçu kabul etmeleri demektir. Üstelemenin gereğini görmüyorum.
Eğer paranızı alabiliyorsanız, ibranameyi de imzalayabilir, şikayetinizden vaz geçebilirsiniz.
Bence bu ceza, usulsüzlük yapan işvereninize yeter.
Hayırlı olsun.
Esenlikler,

Çalıştığımıza dair resmi evrakları delil gösterirsek, işyeri dışına resmi evrak çıktığı için karşı dava açılabilir m

Kemal Bey değerli görüşleriniz için teşekkürler.
Esenlikler,