Sayın klmakn İİK 111.maddeyi yeniden gözden geçiriniz bu maddede borcunu 4 taksitte ödeme şansı tanımaktadır borçluya ; dolayısıyla yanlış bilgi verdiğinizin altını çizmek isterim
Printable View
Keziban Hn., verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Biraz önce banka yetkilisi ile tekrar görüştüm ve "Ben bu borcu ödemek istiyorum taksitlendirme kolaylığı gösterir misiniz?" diye rica ettim. Ancak aldığım yanıt asla böyle birşeyin olamayacağı oldu. Sonuçta icra yolu ile bile olsa taksitlendirerek ödeme gibi bir hakkımın kanunen olduğunu belirtmişsiniz. Ancak banka asla ve asla kanunen böyle bir hakkımın olmadığını iddaa ediyor. Aynen aktarıyorum "Biz maaşınıza da, evinizin eşyalarına da icrayı getirip sağlama alırız. Taksitli ödeyeceğim deyip ödemeyeceğinize nerden emin olalım. Sizin icrada da öyle bir hakkınız yok. Maaşınıza haciz koyup ödemelerimizi garanti altına alırız. Böyle birşeyi talep edemezsiniz, bu bankayı 10 kez arasanız da değişmez."
Şimdi özür diyelerek soruyorum: Benim böyle bir hakkım var mı, yok mu? Ben borcum var kaçıp kurtulayım demiyorum. İstesem gayet güzel yapardım. Bütün yeni iletişim adres ve telefonlarımı kendi isteğim ile borcum olduğunu bilerek onlar beni aramadan veriyorum. Bu borcu da ödemek istiyorum, bir ortak yol bulalım diyorum. Karşılığında aldığım cevap yukarıda aktardığım gibi. Şimdi burada iyi ya da kötü niyetli olan acaba kim?
Tabiki alacaklı , alacağını garanti altına almaya çalışır sayın feritay ancak taksitinizi düzenli ödemeniz durumunda herhangi bir problem yaşamazsınız.
borçlu 4 taksitte ödeyemeyeceğini indirektte olsa söylemiş bulunuyor...bu anlamda taksit yok dedim..ama alacaklı avukatı ile çok taksit elbet olacaktır...maaşın 1/4 ü veya ev eşyasının satışı ile uğraşılacağına ablaşarak düzenli taksit daha iyi bence...2000 ytl değer biçilen ev eşyası satıldığında ele geçen rakam komik olmakta...250-350 sırf hambaliye ve nakliye tutuyor....yediemin-depo vb masraflar malum.....
bana göre ev eşyası satılarak (tarihi eserle vb pahalı şeyler hariç elbet) borç ödenmesi çok zor..evet sattırırlar ama amaca hizmet etmez bence..kamu çalışanının evine gitmek ve eşyalarını kaldırmaktaki amaç alacağı almak değil sosyal taciz yapıp bi şekilde borcu ödetmektir... evinde 100 milyarlı mal bulunan kişide zaten 2000-5000 ytl lik borcu kendisi satarakda ödeyebilir henüz haciz aşaması gelmeden....
özetle işyerine...sosyal çevreye rezil olmadan (sosyal taciz denen şeyin ta kendisi budur işde9 bi şekilde anlaşmak ve ödemeye çalışmak
Merhabalar benim birinde senet alacagim var mahkemeye verdim avukat araciligi ile fakat avukat cok yavas ve duyarsiz telefona falanda bakmiyor konumuza donersek butun bankalara fax yada mail atip borclunun bankalarda parasi varsa haciz getirmek istiyorum en azindan hesaplari dondurmak bunu ben yapabilir miyim yoksa avukat mi yapacak simdiden tesekkurler