Ufak bir sorun yardımlarınızı bekliyorum
Açmış oldugum konulardan da anlaşılacagı gibi ben bir kaç sene önce belimdeki rahatsızlıktan dolayı tecil aldım 63/c smk bir yıl sevk geciktirmesi.
süre dolduktan sonra tekrar işlemlerime başladım ve bittiginde doktor bana
A 63 f ye uyar askerliğe elverişlidir komando olamaz raporu verip askere gönderdi.
ben şu an 6 günlük askerim önceki senede rahatsızlıgım ileri seviyede oldugu sadece mr raporlarında belli oluyordu bu sene ise doktor beni yanlızca röntgene gönderdi ve rahatsızlıgımın ilerledigi orada bile görülüyordu ama doktor göz ardı edip söylememe ragmen yapabilecegim başka bişey yok bu kadar dedi ve raporumu verip beni askere gönderdi.
şu an çok büyük sıkıntı çekiyorum rahatsızlığımı belirttim ama 6 gündür halen daha hastaneye sevk edilmeyi bekliyorum tabiki bu arada yapmış oldugum agır işleri ve eziyetleri söylemiyorum.
ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem lazım bilgilendirirseniz sevinirim .
şimdiden teşekkürler
Re: askerlik muayene sonucu
Benim 9 yıldır devam eden her iki ayak topuklarımda bir rahatszlıgım var.lise yıllarında başladıgı icin okula gitmekte bile zorlandım fiziki ve psikolik olarak sadece zar zor diploma alabildim ozamanlarda askerlik işlemleri başladı.
ben 1 sene erteledim okuyorum diye amacım tedavi olup askere rahat bir sekilde gitmek idi.fakat rahatszlıgım devam etti icin durumumu askerlik subesine beyan ettim kasımpasa deniz hastanesine sev edildim.1 sene erteleme kararı cıktı.ertesi yıl tekrar 1 sene erteleme kararı cıktı.3.sene ise askerlik subesi gümüsuyu askeri hastanesine sevketti ordan cıkan sonuc yine 1sene erteleme kararı 4.sene yine erteleme kararı hepsi (66/c smk)5.sene sonunda rahatsızlıgım devam ettigi halde komando olamaz seklinde askere gönderildim.tabiki bu 5 sene zaman zarfında sivil olarak tedavimi yaptırdım ki hastalık geregi uzun süren bir ilaç tedavisi.yani elimden gelen herseyi yaptım bir cok hastanelerede gittim sadece askere gitmek icin degil kendi saglıgım icin.
Asker olduktan sonra ise acemi birliginde herhangi bir katılıs muaynesi olmadım daha dogrusu yapmadılar erbasımda sağlamdır diye bir sey yok yani.askeri hastaneye gittim sürekli spor yapılıyordu.savas ve beden egitimi hareketlerinden muaf tutulur.raporu verildi.
Usta birligine geldigimde ise askerlikteki faaliyetlerimden dolayı verilen rapor bana yeterli olmadı icin ve rahatsızlıgım devam ettiği icin hemde bana sorun yarattıgı icin tekrar hastaneye cıktım ankara gata ya sevkim oldu .
3 ay hava degisimi verildi.suan hava degisimindeyim tekrar 3 ay sonra yine gatada gözden gecirilcem tekrar hava degisimi ve akabinde askerlige elverissizdir raporu verilecek cok yüksek ihtimal.cünkü uzun senelerdir tedavi oluyorum ve 6 7 ay icinde askerligimi yapabilcek düzeyde iyilesmicegim cok yüksek ihtimal.
Benim sorum:Gata dan bana askerlige elverişsizdir sonucu cıkarsa bana dava acma hakkı veya baska bir hak tanırmı.cünkü farklı farklı askeri hastenlere gittim elverislidir elverissizdir ve bir birine yakın teşhisler.tabi bu durumlardan dolayı askerlik ile ilişiğim oldugu icin gereksede rahatsızlıgım nedeniyle iş bulmakta zorlandım hayat düzenim tam anlamıyla bozuldu 19 ve 26 yas arası insanın en güzel verimli caginda.
Ragatsizligim her iki ayak topuklarında kemik büyümesi ve bununla beraber kronik romatizmal bir agrı.romatoji bölümünde hem sivilde hemde gatada ilaç tedavisi görüyorum.
Ben her seyi kurallara kanunlara uygun sekilde yerine getirdim ve bunun sonucunda böyle yıllardır benim icin bir sorun haline geldi.askerlik 15 aydır ben ise 6,7 senedir ugrasiyom.vatan borcu yapilmasi geren bir seyse yaparim ama bu sekilde askere almıyolar sonradan askere alıyolar ve daha sonradan askerlige elverissizsin sonucu cıkıcak ve cıkıyor gibi.yani pişman oldum zamanında rahatsızlıgımı gizleyip askere gitseydim ozaman bana askerlige elverişsizsin raporu bana bu sorunları yaratmıyacaktı.ama vicdani yönden ben huzursuz olurdum belki bir iki senede iyileşirim rahat bir sekilde giderim diye.ama düsüncem rahatsziligim geregi olmadı.
Sonuc olarak gata nın bana 3 veya 5 ay sonra verecegi askerlige elverişsizsin raporu bana maddi manevi tazminat davası acma hakkı tanırmı tanırsa sonuc ne olabilir size göre..yardımcı olurmusunuz bana bu konuda tesekkür ederim.