Re: Trafik Ve Hakaret Suçu
Sn.gokhanaydin72 konu konuyu açtı ve sizin derdinizden başka konulara geçildi. Sizin konunuzla ilgili bir şey söyleyemeyeceğim, benim alanım değil. Umarım hakkınızda en iyisi olur. Önemli olan bu konuyla ilgili olarak, bir daha hatalı bulduğunuz davranışlara düşmemek,'Bir musibet bin nasihatten etkilidir/iyidir 'demişsiniz, kanımca önemli olan hatalardan dersler çıkarmak, hepimiz için.
Sn Taskamil, özde (Burda klasik olarak bilgisi olmayan polislerin konuyu hakaret olarak algılamaları zaten aldıkları düşük gelirlerinden ve diğer sebeblerden genel olarak tepkili oldukları hayatın tepkisini hiç suçu olmayan insanlara ilettiğini düşünüyorum) cümlenizi genelleme olarak algılamam, size yanıt yazmamda etkili oldu.Polis teşkilatında da, her kurumda ve her meslekte veher ülkede çıktığı gibi,bahsettiğiniz niteliklerde kişiler çıkabilir.Ama genelleyerek söylemeniz (yada ben öyle algılamış olabilirim) işine daha vakıf ve daha iyi yapan insanları rencide edebilir.Kurduğunuz cümlede sadece, o olayla direk ilişkisi olan kişiler hakkında böyle söyleseydiniz, daha anlamlı olurdu, ancak, o polislerinde ne kadar bu sözleri hakettiğinide, Sn.doktorumuzun bu kısacık anlatımından anlayamayabiliriz. Kendiside bir miktar hatalı olduğunu hissettirir cümleleri oldu bence.Daha azı diğer tarafta varmı, yokmu bilemiyorum. Devlet ÖSS sınavında 105 üstü puan alanları en son alıyordu.Ki bu ÖSS de sorulan 200 sorudan 60 tane civarı yapanların girmesi demektir. şeklindeki ifadenizle bu mesleğe ne kadar kolay ve çokda fazla bilgi gerekmeden girilebildiğini vurgulamak için yazdığınızı anladım.Bundan 10-15 yıl önce, böyle 105 puan bile aranmıyordu, hatta ÖSS ye girdinmi diye soran bile olmuyordu.Ancak E.G.M.nin yaptığı bir sınav vardı ve orada sorulan sorularda. LES sınavını aratmayan, pratik zeka ve zeka sorularıydı.100 sorudan 70'i doğru cevaplanmalıydı.Ve kazanılıncada hemen vatandaşın içine salınmıyor tabii.Birde mesleki eğitim.v.b Ayrıca bu okullar garson, hademe,komi yetiştirmiyor. Devletin otoritesinin, rejimin timsali POLİS yetiştiriyor.Sizin haklarınızı ihlal etmiş ve sizin bertaraf edemediğiniz bir kişi ve durumda baş vuracağınız bir kurtarıcı yetiştiriliyor.Siz böyle bir durumda, sizi kurtarmaya gelen birinin pısırık, korkak,salak, kendinden emin olmayan v.b. birininmi olmasını beklersiniz yoksa, o durumu kontrol altına alma becerisi, iradesi,cesareti kendinde bulunan birinimi.Eminim ki size saldıran kişiyi bir yumrukda felç eden birini arar gözleriniz.İmzamda belirtmek istediğim cümlede yukarıdakilerin özetidir zaten.Bunlar söylerken şiddeti savunduğum anlaşılmasın lütfen.Sadece yatak odanıza hırsızlık için girmiş birini etkisiz hale getirmeye çalışıpda, bir araba sopa yedikten sonra, gelecek olan polisi hayal edin yeter. Sn. Doktorumuzun olayıyla pek alakası yok ama konu buradan çıktı.Bu insanla bu ve bunun gibi durumlarla karşılaşıyorlar sürekli.Makine olmadıkları da kesin.Eleştirirken,ve polis görevi gereği birşeyler yapmanızı istediğinde bunlarıda hatırlayın lütfen. Ben hep bunları hatırlarım polis benden birşeyler yapmamı istediğinde.Şimdi ÖSS den hatırı sayılar puanlar alınması gerekiyor ve eğğtim iki yılda tamamlanıyor.
Gerçekten işini iyi yapan polislerle de tanıştım.Yaptıkları işin stresini ve hergün uğraştıkları vakaları da düşününce durumlarına bazen hak vermemek de olanaksız.Elbette birkaç kötü örneği genellemek kötü bir yaklaşım olmuş haklısınız,ben fazladan sözcük eklemişim klasik olarak tanımlaması gereksiz olmuş.Demek istediğim bazılarının çok kolay tartışmayı kişisel çatışma haline getirmeleri,bir gerilim yaratılması ve sonrası gelişen benlik problemleri.
Sonuçta onlar da toplumun yararına hizmet üretmeye çalışıyor.Gerçekten işini hakkıyla yapanların oranı biraz az olabilir,bunu arttırmak gerekli belki de.
Benim de birşey başıma gelse ilk yardım isteceyeğim(ya da isteyebileceğim) olan kuruma da saygım olmalıdır ve vardır da.
Duyarlılığınız için,hassasiyetime katıldığınız için teşekkür ederim.