merhaba arkadaşlar suan iktisat3.sınıf öğrencisiyim başbakanlık bursu alıyorum sorum eğer sigorta başlanfıcı yaparsam yani işe girersem bursum kesilirmi acil cvp dönbilirseniz cok sevinirim...
Printable View
merhaba arkadaşlar suan iktisat3.sınıf öğrencisiyim başbakanlık bursu alıyorum sorum eğer sigorta başlanfıcı yaparsam yani işe girersem bursum kesilirmi acil cvp dönbilirseniz cok sevinirim...
Peki, vergi borcu olmamasına rağmen yurtdışı çıkış yasağı ve pasaport iptali/yenilememe uygulanır mı?
Ekleme: Toplam borcun, çıkış yasağı konulma alt limiti olan 25.000 YTL'ye erişmemesine rağmen ilgili kişilerce yasak konulması sözkonusu mudur? Bildiğiniz emsaller var mıdır?
Teşekkürler...
Merhaba,
Üniversite öğrenimimi 1998-2002 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tamamladım. Bu süre boyunca öğrenim ve katkı kredisi aldım. 2003 yılı boyunca da öğrenim kredisi hesabıma yatmaya devam etti. KYK(Kredi Yurtlar Kurumu)'na durumu belirttiğimde bölümümün hazırlık dahil 5 yıl gözüktüğünü, hazırlık okumadığım için 5. yıl da kredinin hesabıma yattığını ve bu miktarın da benden ileride alınacağı söylendi. 2004 yılında KYK'nın internet sitesinde öğrenim ve harç kredisi geri ödeme planım açıklandı. Ödemelerim 2005 yılı sonunda başlayacak ve 2008 başında bitecekti. Bu plan çerçevesinde 2.5 yıl boyunca ödemelerimi aksatmadan yatırdım.
Bir ay kadar önce yine KYK'nın internet sitesinde 2003 yılında okuluma benim adıma katkı kredisi yatırıldığını gördüm oysa ben bu tarihte öğrenci değildim. KYK'yı arayarak ne yapmam gerektiğini sordum.Diplomamın fotokopisini ekleyerek dilekçe vermem durumunda bu miktarın kaldırılacağı söylendi. Denileni yaptım, benim adıma 2003 yılında üniversiteye yatırılmış olan 205 YTL faizi ile birlikte geçen hafta içinde iptal edildi. Fakat, bu durumda benim ödeyip bitirdiğim borç için yeni bir plan hazırlanmış, üniversiteyi bitirdiğim tarih olan 2002 yılından 2 yıl sonra olan 2004yılında ödemelerime başlamış olmam ve 2007 yılında borcu bitirmiş olmam gerektiği söylendi.
Bu durumda 2.5 yıldır sanki her taksiti 1 yıl geç ödemişim gibi bir durumla karşı karşıya kaldım ve benden şu an ek olarak 1400 YTL faiz isteniyor. KYK'nın bana bildirdiği ödeme planına uyup taksitlerimi bitirdiğimi göz önünde bulundurursanız bana ne yapmamı önerirsiniz?
Teşekkürler.
Zaman aşımı mümkün değilmi bu kredi borçlarında? Veya kaç senede borç zaman aşımına uğrar?