Cevap: Re: miras davası nasıl açılır?
Merhabalar benim bir sorum olacak 3 kardeşiz 2 erkek bir bayan var babamı kaybederi 6 ay oldu annem sag bize 6 daire 2 arsa var ancak benim en buyuk abim hasta oldugundan anlaşamıyoruz bir türlü kendi aramızda bölemiyoruz ne yapmam lazım hukuk yönden başvuru yapsam birader onada razı degil ve bize her gün huzursuzluk yapıp ve kirada kalan aileri icip icip cok rahatsız ettiginden dolayı şu an kiracıların hepsi daireri boşatmak zorunda kaldı ve ne kiraya vermeye lazı nede satmaya boş kalmasını istiyor gece gündüz cok düşünüyorum bir cözüm bulamıyorum sizofren hastası tersili koyundu bu 1 yoldan yoldanda yaparım ancak vijdanım izin vermiyor sadece ben hukuk yönden başvuru yapsam kendime düşen payı sadece ben alsam böyle bir şey yapma şansına sahipmiyim yoksa evdeki herkezin razı olmasımı lazım lütfen bana yardımcı olun
Cevap: Miras davası nasıl açılır?
Iyigunler. Yardimci olanlara cok tesekkur ederim. Biz 5 kiz 1 erkek kardesiz. Babamin adina 3 ev 1 dukkan annemin adina ise 2 ev bulunmaktadir. Babam dolayli yoldan (once yabanci birine satip ardindan da o yabanci kisi mulkleri kardesime satarak) 3 ev ve 1 dukkanini erkek kardesimizin adina yapti. Annemin uzerine olan 2 daireyi de ayni yontemle erkek kardesimizin uzerine yapacakti ki annem ansizin vefat etti. Cok surmeden babam da vefat edince annemden kalan o 2 eve mirasci olmus olduk. Annem öleli on yil oldu ve babam ölmeden önce erkek kardesimizin karisina bir daire daha almisti. On yildir erkek kardesim bu dairelerden kira aliyor ve bize miras olarak 3 er 5 er bin tl gibi komik rakamlar teklif ediyor. Hatta isi zorlarsam beni ustu kapali tehdit bile ediyor.Artik bu ise bir dur demek zamani geldigini dusundugumden sizlerden bana yol gostermenizi rica ediyorum. Babasi anasi tarafindan kiz oldugu icin evlat yerine bile koyulmayan biri olarak artik hakkimi almam lazim diyorum. Ayriyeten en masrafsiz haliyle bu isi nasil halledicem lutfen bana yardimci olun. Ihtiyacim var ama onceligim para olmaktan cikti. Benim cocuklarimin yasayamadigi imkani erkek kardesimin cocuklarinin yasamasi ustelik benim cocuklarimin hakkiyla yasamasi zoruma giden. Yardimci olan olmayan herkese tesekkuru bir borc bilirim.iyigecelrr