Re: Boşanmada şahitlik hakkında
Mahkemenin bir talebin yerine getirilmesinden vazgeçilmiş sayılmasına karar verebilmesi için sürenin kesin olduğunu belirtemesi yeterli olmayıp ayrıca verilen sürede yapılması gereken işlemin yapılmaması halinde yaptırımını da belirtip ilgili tarafa ihtaratını yaptıktan sonra tutanaga yazdırması gerekir.
Sayın Av. Tayfun bey,
Öncelikle verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.Bugün mahkemenin ara kararını inceledim.Şahitler için 4 ytl davetiye masrafı ,15 ytl şahit ücretini kesin süre olarak 10 gün içinde yatırılmasını, kesin sürede yapılması gerekenlerin yapılmadığı takdirde sonuçlarının anlatıldığı ara kararda belirtilmiştir.Bu durumda şahitler mahkeme günü hazır edilse dahi dinlenirmi?Zira davetiye ve şahit ücretleri yatırılmamıştır.Benim bu durumda şahitler dinlenirse nasıl bir yol izlemem gerekir. Yoksa şahitlerin dinlenmesi kesin olarak red mi edilir?Bununla ilgili yargıtay içtiatı varsa yazarsanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
peki arkadaşlar bir boşanma davasında şaidin önemi nedir.mesela zina olayında foto.vidyo vs bir şey yok sadece şait var.bu yeterlimi.kanunlar ne kadar şaidi dinleyebilir.
Alıntı:
hasangoksu1 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Av. Tayfun bey,
Öncelikle verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.Bugün mahkemenin ara kararını inceledim.Şahitler için 4 ytl davetiye masrafı ,15 ytl şahit ücretini kesin süre olarak 10 gün içinde yatırılmasını, kesin sürede yapılması gerekenlerin yapılmadığı takdirde sonuçlarının anlatıldığı ara kararda belirtilmiştir.Bu durumda şahitler mahkeme günü hazır edilse dahi dinlenirmi?Zira davetiye ve şahit ücretleri yatırılmamıştır.Benim bu durumda şahitler dinlenirse nasıl bir yol izlemem gerekir. Yoksa şahitlerin dinlenmesi kesin olarak red mi edilir?Bununla ilgili yargıtay içtiatı varsa yazarsanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
Konu hakkında yanıtlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Eğer bu konuda bilgisi olmayan ilgili yada ilgisiz kişiler varsa;
Hakim, kesin sürede yapılması gerekenleri yapılmadığında doğacak yükümlülükleri anlatıp zapta yazdırdığı halde tebligat giderleri ve şahit ücretleri yatırılmadığı halde şahitleri dinledi. İlgili yerlere yazılması gereken yazıların tebligat ücretleri de yatırılmamıştı. Onların istenmesi içinde tekrar süre verdi.Biz avukatımla bu duruma muafakat vermediğimizi söyleyip zapta geçirttik.
1-Eğer kesin süre yaptırımlarına uyulmayacaksa niçin kesin süre verilir?
2-Bu durum temyiz aşamasında BOZMA nedeni olurmu?
İlgililerin vereceği yanıtlara şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Kesin süre verilmesinin amacı, yargılama sürecinin uzatılmasına engel olmaktır. Taraf, tanığını o celsede hazır ederek, bu amacın yerine gelmesini temin etmiş olur.
Sayın üyemiz,
Sorularınızın yanıtını çok net yazmıştım. Şahitlere yapılacak tebligatın ücretinin KESİN SÜREde yatırılmasının istenmesinin amacı nedir? Şahitlerin bir sonraki celsede dinlenmesi böylece yargılama sürecinin uzatılmaması.
Karşı taraf bu ücretleri yatırmamış olmakla birlikte, şahitlerini o celsede hazır etmişse, ücretin yatırılmamış, tebligatın yapılmamış olmasının hiçbir ehemmiyeti kalmamıştır çünkü tanıklar o celsede dinlenmek sureti ile kesin süre ile amaçlanan durum yerine getirilmiştir. Buna itirazınız BOZMA nedeni olmaz.
Herkese iyi günler.Geçenlerde eşimden hayatında başka birinin olduğunu, çocukları istemediğini, üstü kapalı olarak şahitleri nasıl ayarladığını, boşanma dilekçesinde istediği 15.000 ytl manevi tazminatı istediğini gibi konuları içeren bir mail aldım.Bu mailin çıktısını alarak mahkemede kullanabilirmiyim?Maili kendisine ait hotmail adresini kullanarak yazmış. Daha önce de bana ve oğlumun mail adresine yazdığı normal mailler var. Bu mailin davaya etkisi ne olur? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
çıktısı yetmez..
elektronik kayıt da gerekir..
yani cd ye yazılması lazım...
bu mailleri asla silmeyin..
davaya etkisi olur..ama ne derece bilinmez..
sevgi ve saygılarımla...
Alıntı:
hasangoksu1 rumuzlu üyeden alıntı
Eşimin açtığı boşanma davasında 3. celseye gireceğiz. 2. celsede hakim ''delillerin ve şahit listesinin verilmesi, şahitlerin davetiye masrafı 4 ytl ve ücret olarak da 15 ytl yatırılmasını bunun için 10 günlük kesin süre verilmesine karar verdi. Süre dolduktan sonra dosyaya baktığımda delil göstermediğini, 2 şahit gösterip hiçbir masraf da yatırmadığını gördüm.Ben tabiki delillerimi,şahitlerimi ve masrafları gibi işlemleri usulüne uygun yaptım.
1-Şahitlere masraf ve ücret yatırmak zorunlumudur?
2-Bu durumda hakim şahitleri dinlermi? yoksa 2. celsede belirttiği halde masraf yatmadığı için red mi eder?
Vereceğiniz tatminkar yanıtler için şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Hasangoksu,herşeyi usulüne uygun yaptığınızı söylemişsiniz,ancak masrafların dosyaya yatırılmadığı görülüyor.Bu durumda Hakime ortada bir yanlışlığın olduğunu dilellerle birlikte masrafları da yatırdığınızı ,söylerseniz,size masraf yatırmak üzere yeniden süre vermesi ya da gelecek celse dinletilmek üzere hazır edilmeleri için tekrar bir süre verme ihtimali bulunmaktadır.Bu karışkılık ve yanlışlığın giderilmesi için hakimle görüşmenizde fayda var.
Sayın mistrall,
Sanırım yanlış anladınız.Ben kendi şahit ve diğer masraflarımı yatırdım.Yatırmayan davacı eşimdir.