Durumu biraz daha açar mısın dostum. legal illegal farketmez mi? Hikaye olan ne?
Printable View
emniyeti suistimal yüz kızartıcı suçlaramı girmektedir devlet memurluğunu engellermi
Partinin genel merkezinin adresini aldım ve parti genel sekreteriyle görüştüm. Notere git genel merkez adresini yazarak noterden istifa ettiğin anda senin sorumluluğun biter dedi bana. tek taraflı istifa edilebiliyomuş noterden.
Şimdi benim partiye üyelik kaydım yargıtaydan zamanında parti tarafından silinmezse ve güvenlik arşiv araştırmasında bu durum çıkarsa ben napcam. Noterlikten yarın alacağım kağıtla dava mı açmam gerekiyo. Yarın partinin genel merkezine noterlikten istifa ettiğime dair bi yazı yollayacam.
Bende 2003 yılında bir partiye üye olmuştum şimdi hatırladım.
1 aylık memurum ,Asaletimin tasdik edilmesine çok var acaba asalet tasdikinde sorun çıkarmı? . şu an üye olduğum partinin bulunduğu şehre çok uzaktayım ve istifa etmek için izin alıp gitmem lazım .
Göreve yeni başladım ama dediğim gibi üye olduğumu bu yazıyı okuyunca hatırladım.
Eyvah ne yapacağım şimdi?
bu konu ile ilgili detaylı bilgisi olan hukukçu arkadaşlar lütfen acil yardım edin çok önemli.
Arkadaşlar bu çok büyütülecek bir olay değil. Siyasi partilerle ilgili iç işleri bakanlığının web sitesinde siyasi parti genel merkezlerinin adresleri bulunmaktadır bu adreslere buradan ulaşabileceğiniz gibi, iç işleri bakanlığına bilgi edinme kanunu çerçevesinde dilekçe (mektup) ile sorabilirsiniz. size verilecek olan adres partinin resmi adresidir ve noterden çekeceğiniz ihtarla üyelikten istifanızı belirtiniz. Bu adresin bulunmaması durumunda noter tastikli istifa dilekçeniz elinizde olduğundan yarında sonra oluşacak soruşturma için istifanızı istediğiniz ve herhangibir siyasi partiye üye olmadığınız açıkça ortaya çıkacaktır.
Başka illerin il başkanlıklarınada aynı sistemde ihtar çekiniz, yada direk genel merkezleri yeterli olacaktır. ama noter tastikli onayınızı sakın kaybetmeyiniz.
bu konuyla ilgili ayrıca cevdetsezer.com forum sayfasında ayrıntılı yazışmalar mevcuttur.
ben de bu konuyla ilgili bişey soracağım. bu sene kpss'ye girecem. üye olduğum bir siyasi parti var. bir kaç ay önce direkt il bürosuna istifa dilekçesi verdim.(öyle noterli filan değil ama) il yönetiminde onaylanmasını bekliyorum. öğretmenlik başlangıcı için bir sorun teşkil eder mi bu durum? eğer üyelik iptal edilmesi geç olursa filan ilk başta sorun yaşar mıyım?
cevaplarsanız sevinirim teşekkürler...