Re: Sorusuna Cevap Bekleme MaĞduru:)
Alıntı:
medya71 rumuzlu üyeden alıntı
Yerinde olsam hiç girişimde bulunmazdım! Neden mi? Senin yıllar önceden küçük bir takıntın vardır hatta daha o zamanlar kapatmışsındır ama kara listeye alındınya bir kere,
Ben hayatım boyunca yani 27 sene boyunca kredi, veya kredi kartı almadım sadece normal banka hesabım vardı bende kaldıramıyacağım bir yükün altına girmem girmek isteseydim 2 kez iş yerim soyuldu ama ben gidipte kredi çekmedim.şuanda işim gereği kredi kartına ihtiyaç duydum çünkü bizim sektörde BİLGİSAYAR yani kredi kartı lazım oluyor ben bu sebepten kredi kartı istedim ama başıma gelmeyen kalmadı:)
Alıntı:
Sen yıllar boyu kredi alma umuduyla banka banka dolaşıp kendini ifade etmeye çalışırken bu meyanda kara listede olanlar değil ama adam öldürenler, yüz kızartıcı suçlar işleyen bir sürü insan birkaç oy uğruna bir afla serbest kalır! Konular birbirine bağlı aslında.
Sayın üyemiz adam öldürenler ile kredi ilişkisini nasıl kurabildiniz bende merak ettim
Alıntı:
Ben çok ama çok acil bir ihtiyaç olmadıktan sonra kredi kullanmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Yanlış anlama ama biz herşeyi çok çabuk tüketen ve sonucunu düşünmeden tüketen bir milletiz maalesef. ayda 500 lira gelirimiz olsa 50.000 liralık borca girmeye can atarız. Bunu da biliyorlar emin ol. Sistem böyle işliyor. Çoğu insan farkında değil ama biraz bilgisi olan, biraz ileriyi görenler bilir. İnsanları topluca borçlandıran, topluca zorda bırakan ve geçim sıkıntısı içine sürükleyen sistemin parçası oluyoruz farkında olmadan. Bir çoğumuz çok acil olmadığı halde kullandığımız kredilerinin nasıl ve ne şekilde geri ödendiğine dikkat bile etmiyoruz. Kredi kullanırken imzaladığımız sözleşmelerin bir satırına bile bakmadan bir an önce para almak umuduyla imzaları basıyoruz. Bunlar gerçek! Her ay gelirimizden az da olsa bir miktar ayırıp birikim bile yapamıyorken, çok daha fazla miktarlarda geri ödemelerin altından kalkamayacağımız yüklerin altına giriyoruz maalesef. Sonuç ortada; İcra müdürlüklerinde dosyalar odalara sığmıyor. %80-90'ı da hep kredi ve kredi kartlarıyla ilgili dosyalar.
Bu görüşünüze katılıyorum
Alıntı:
Düşünün; Hadi birkaç kişi hesabını bilemedi diyelim, peki onbinlerce insanın hepsi birden aptal mı da bu duruma düştüler?
"çok acil olmadığı halde kullandığımız kredilerinin nasıl ve ne şekilde geri ödendiğine dikkat bile etmiyoruz. Kredi kullanırken imzaladığımız sözleşmelerin bir satırına bile bakmadan bir an önce para almak umuduyla imzaları basıyoruz"
Bunlar akıllı adam işi mi sizce ?
Alıntı:
Bütün bunların neden olduğu gerçekler ve nedenler satırlarımın arasında gizlidir.
???
Alıntı:
serdargungor rumuzlu üyeden alıntı
Merkez bankası yada bankalar arası blokaj,kara liste diye bir durum yok.insanların kredi notlarının tutulduğu merkez aracılığı ile bu merkeze üye olan banka ve finans kurumlarının sizin kredi notunuzu eksi olarak görmelerinden kaynaklanan bir durum zan ediyorum sizinki 5 senelik kayıtlar zaten takip edilebiliyor
( 5 sene içerisinde birileri sizin kimliğiniz ile kredi almış ödememiş olabilme ihtimali çok yüksek bunuda yine kanıtlamak ve kayıtlardan düşürmek için mahkemeye başvurmanız gerekecektir.)
http://www.kkb.com.tr/content/tr/htm...das_uyari.php# bu adresten niçin bu şekilde yanıt aldığını ögrene bilirsin bize ulaşın düğmesine tıklayın. bilgileri doldurun.
bu arada kredi verme yada vermeme lüksü bankaların elinde yasaklama durumu söz konusu degil.
arkadaşım sana çok teşekür ederim verdiğin link çok işime yaradı 2 gün önce başvurdum bu gün telefonla arıyarak ulaştılar bana aslında ulaşamadılar beni gizli nodan aradıkları için açmadım:) neyseki cafemi arayıp telefon numarası bırakmışlar onları aramam için yarın sabah arayacam bakalım ne sonuç çıkmış gerçekten çok sağol İYİKİ BU SİTEYE ÜYE OLMUŞUM bu platformu kuran arkadaşlara çok tşk ederim