Verdiğiniz dilekçede ayrılma sebebi olarak ne gösterdiniz?
Yazılı olarak bildirimde bulunduysanız, ihbar süresine uymazsanız, işverenin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
Printable View
Verdiğiniz dilekçede ayrılma sebebi olarak ne gösterdiniz?
Yazılı olarak bildirimde bulunduysanız, ihbar süresine uymazsanız, işverenin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
teşekkür ederim. karşı taraftan talebim ve alacağım yok, umarım ihbar tazminatı falan almak için uğraşmazlar.
Erdoğan Bey, ayrılma sebebi olarak uykusuz kalmam durumunda sanrılar görmeye başladığımı, işin gece işi olması dolayısıyla sağlığım için elverişsiz hale geldiğini belirttim. tabii bu şekilde forumda sohbet ifadeleriyle değil :) ayrıca ihbarda bulunmadım. olası bir davada 4857 sayılı İş Kanununun 24/1-a hükmünü dayanak alabilirim umarım. rapor gerekirse de çok sıkıntı. nasıl rapor alacağım? doktora; "bak sen de duydun mu benim duyduğum sesi?" diye mi soracağım :) ne yazacak rapora? "sesler duyuyor, ben de duydum" mu diyecek :) isterlerse sıkıntı yani :)
Daha önce de dediğim gibi,
yazılı olarak işverene istifanızı bildirmiş, ihbar sürenizi başlatmış durumdasınız. Durum itibariyle , ihbar sürenize uymadan ayrılmanız durumunda işverenin ihbar tazminatı talep , sizin deyiminizle peşine düşme hakkı var.
İhbar süresine uymadan ayrılabilmeniz için izlenmesi gereken yol ise;
doktorunuzdan yapmakta olduğunuz işin sağlığınızı ve tedavinizi olumsuz etkilediğine dair alacağınız rapor ile işverenden sağlık durumunuza uygun bir görevlendirme talep etmeniz gerekir öncelikle. İşveren bu talebinize olumlu yanıt veremiyorsa sözleşmenizi feshetmesi gerekir. Buna rağmen yeni bir görevlendirme yapmıyor ve sözleşmeyi de feshetmiyorsa, ancak o zaman sağlık durumu nedeniyle sözleşmenizi ihbar süresine uyma zorunluluğu olmaksızın feshetme hakkı kazanabilirsiniz.
teşekkür ederim arkadaşlar, dilekçeyi vermiş bulunduk bir kere. şunu sorayım madem; eksik günleri çalışarak mı ödemem gerekecek yoksa parasını mı ödetecekler? tabii davalık olursak ve rapor almazsam.