Arkadaşım bu kadar düşünene kadar özel üniversiteleri devlet üniversitesi dene bence..Ben marmara üniversitesindeyim ve devam zorunluluğu yok..tabi okula gitmeden evde çalışmakla edineceğin bilgi ne kadar götürür seni orasını bilemem..
Printable View
Arkadaşım bu kadar düşünene kadar özel üniversiteleri devlet üniversitesi dene bence..Ben marmara üniversitesindeyim ve devam zorunluluğu yok..tabi okula gitmeden evde çalışmakla edineceğin bilgi ne kadar götürür seni orasını bilemem..
Ben özel üniversitede okuyorum.Sizin istediğiniz gibi pek devamlılık sorun olmuyor yani yönetmeliklerde %30 yazılıyor ama dokuz dersimizden altısı yoklama almıyor.
Size tavsiyem özel üniversiteye girin sadece bir gün okula giderek cok rahat mezun olursunuz ama dersleri kaçırdığınız için evde sıkı çalışmanız gerekecektir.
çok tesekkur ederim herkese cok yardımcı oldunuz gercekten.evet daha sıkı çalışmam gerek üniversiteye gitmezsem ama onu da hallettim hukuk ta okuyan arkadaşlardan not alacagım yardımcı olur.
okulumda devam zorunluluğu yok.kendimi üniversite öğrencisi gibi hissedemiyorum.bu benim en büyük belki de tek sorunum..
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyorum.
sayın aydın alber yüce..
ben ankara hukuk 85 mezunuyum..
bizim dönmede daha da bir serbestlik vardı..
ben tüm derslere devam ettim..
hiç de senin gibi hisse kapılmadım..
bilakis kural olduğu için değil öğrenmek amaçlı devam ettiğim için de ayrı bir haz aldım..
fakülyeyi de 4 yılda iyi derece ile bitirdim..
senin özgürlük tarafın biraz körelmiş gibi..
serbestliğin iyi yanlarını yakalamaya çabala..
mecburi devamdan daha çok sebep bulusun inan bana..
sevgi ve saygılarımla..
haaa..şimdi emekliyim..
ama yine hukuk alanında çok faklı bir yönde çalışıyorum..
samutra, devamlılık mecburiyeti gerçekte vakıf üniversitelerinde var.devlet üniversitelerinde özellikle de hukuk fakülteleri nerdeyse 300 kişilik sınıflara sahipken devam mecburiyeti sözkonusu olmaz zaten..örneğin yeditepe üniversitesi bu konuda çok titiz..bazı hocalar devam etmeyen öğrenciyi sınavına almıyor..devam edemeyeceksen zaten sırf bu yüzden devlet üniversitesini düşünmen daha mantıklı..kaldı ki derslere devam etmen öğrenmek için gerekli özellikle de hukuk fakültesinde..hepsi için demiyorum ancak bir takım derslerde devam etmeden kendi çabanla ya da kitaptan okuyarak anlayamayacağın dersler var..
sevgili aydın alber yüce..devam mecburiyeti olduğunda da üniversite öğrencisi gb hissetmiyorsun merak etme aksine halen lisedeymişsin gb hissediyosun çünkü üniversiteye gelmiş koskoca insanlar nereye gideceklerine hangi derse katılıp katılmayacaklarına ve sonuclarına katlanmak zorunda olacaklarına karar verebilecek kişilerdir..
nurdan hanım siz kaçıncı sınıf ögrencisi siniz? 1000 sayfa ve üstünde kitaplar var diyorlar hukuk okuyanlar dogru mu?