1,macera bey ben kocamdan şiddet görüyorum
2,ben boşanma meraklısı değilim
3,ben eşimden maddi bişeyler istemem boşandıktan sonra elimde birşey olursa kendime bir iş kurarım ailemde evlen diye baskı yapamaz
4.eşimle mutlu olsam niye boşanayım
Printable View
1,macera bey ben kocamdan şiddet görüyorum
2,ben boşanma meraklısı değilim
3,ben eşimden maddi bişeyler istemem boşandıktan sonra elimde birşey olursa kendime bir iş kurarım ailemde evlen diye baskı yapamaz
4.eşimle mutlu olsam niye boşanayım
Burada söylediklerim tamamen sizin beyanatlarınıza dayanan yorumlardır.
Eğer kocanızdan şiddet görüyorsanız, bunu tanık veya kanıtlarla mahkeme nezdinde ispatlarsanız yoksulluk nafakası, maddi manevi tazminat hak edersiniz.
Ama kocanızın sizden 15 yaş büyük oluşu ve diğer saydıklarınız boşanma gerekçesi olamaz.
Hakimler çok olgun ve insan sarrafı şahıslardır. Daha önce belirttiğiniz hususlardan hiçbirini kocanızın kusurlu olduğu şeklinde yorumlamayacaklardır.
Herşey şiddet konusundaki iddialarınızı ispatta düğümlenmekte.
Mutluluk karşılıklı bir konudur. Her iki taraf da geçim için elinden gelen çabayı göstermelidir. Hakimler insanlar mutsuz diye değil, taraflardan birisi boşanmayı gerektirecek bir kusuruyla diğer eşe evlilik hayatını çekilmez hale getirdiği için boşanma kararı verir.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Ben size sonradan hayal kırıklığına uğramayın diye tecrübelerimi yansıtıyorum.
"ben eşimden maddi bişeyler istemem boşandıktan sonra elimde birşey olursa kendime bir iş kurarım ailemde evlen diye baskı yapamaz " şeklindeki ifadeniz de yoruma açık. Yorumlardım ama hoşunuza gitmez.
Sayın macera arkadaşımız
Verdiğiniz bilgilerin hukuki içeriğine bir diyecek yok..gerçekten hakimler insan sarrafı olmuşlar bu ne mutlu...
Ancak sayın macera...bey olduğunuz için midir sanırım size anlatmakta zorlanılan konu bilemiyorum ben ne kadar başarılı olacağım, bir bayanın ailesi eşi ve ailesi tarafından kabullenilmez ve buna da ağır söz küfür ve hakaret içerirse bu misilleme olmaz doğal olarak insan organizması ve psikolojisi isyan eder...alın size bir geçimsizlik hatta ileri derecede bir geçimsizlik sebebi..ailelerini evliliklerinden uzaklaştırabilen çiftlere ne mutlu...ama bu tek taraflı olmuyor maalesef...ayrıca, boşanmış genç bir bayana günümüz Türkiyesinin değişmez bir modelidir aile baskısı...daha öncekinin acısı çıkmadan evlen başın bağlansın bizim de gözümüz arkamızda kalmasın...nasıl kalkacak insan bu baskılardan ekonomik yönden kendini ayakta tutmaz ise..elbette bunun yolu eşinden koparabildiği değil..eğer ki hakkı olan varsa alabildiğince kişinin kendisini güvence altına almaya çalışması normaldir..hoşa gitmeyecek yorumlarda bulunabilirsiniz ama bir de bayanları tamamen kusurlu görmeye çalışmadan biraz da haklı olabileceklerini düşünmek çok mu zor..evet yazılanlara yazıldığı kadar cevap veriyorsunuz ama burada herşey açıklığınca maalesef ifşa edilemiyor...bunun da payını içine alarak lütfen biraz daha acıtmadan yazsanız diyordum... ayrıca verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler.
Sayın Reyyan,
Özellikle boşanmanın bir kadının hayatına ne denli büyük zorluklar getirdiği ve elbette kimsenin boşanmak üzere evlenmeyeceği görüşünüze tamamen katılıyorum.
Tarafımca da, Sayın üyemize, bu evliliğin sonladırılması düşünülmeden önce bir aile terapistinden yardım almaları önerilmiştir.
Ancak Sayın üyemizden, bu hususta hiçbir yorumda bulunulmaksızın, eşinin "evlilik tarihinden önce, kendi birikimi ile sahip olduğu mallar" üzerinde hak iddia edip edemeyeceğine dair soru gelmiştir. Burada, hak bir yana, iyiniyet dahi tartışma konusu haline gelmiştir.
Diğer üyelerimizin tepkisel yaklaşımından sonra, Sayın ffguney, bu kez, eşinden şiddet gördüğünü beyan etmiştir.
Hatta, ilk sorusunda, "bende eşime boşanalım dedim beraber bir avukata gidip şiddetli geçimsizlik nedeni ile dava açabilirmiyiz" diyen üyemiz, bu kez, eşinin kendisine "eşyalarını topla git" dediğini ifade etmiştir.
Takdir edersiniz ki, üyemizin,
-Önce, aileler arası tartışma nedeni ile boşanmak istediğini söylerken, daha sonra bu gerekçeyi "şiddet görmek olarak" değiştirmesi,
-Önce "eşime boşanalım dedim" derken, sonra eşinin kendisini kovduğunu beyan etmesi,
-Önce, eşi ile birlikte avukata başvurmaktan söz ederken, sonradan eşinin kendisine şiddet gösterdiğini iddia etmesi,
-Evlilik birliği içerisinde değil, kendi katılımı ile değil, sadece eşinin kendi birikimi ile evlilik öncesinde edinilen mallarda ne pay alabileceğini sorgulaması
diğer üyelerimiz nezdinde de üyemizin inandırıcılığını yitirmiş ve iyiniyeti hakkında şüphe uyandırmıştır.
Sayın, Av.Esin hanım...öncelikle son derece açıklayıcı ve rahatlatıcı bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim..zira sizin iletinizi okuduktan sonra üzerime bir rahatlık geldi...Kişi bu siteye girdiği zaman kendisi ile ilgili ilintili olaylara bakıyor kimin yazdığı ile değil neler yazıldığı ile ilgileniyor.
Öncelikle ben ne avukatım ne de hukukcuyum..sizlerden öğrendiğim araştırabildiğim kadar ancak hukuk bilgim olabilir...Bunun eğitiminden geçmiş değiliz..
Benim syn.macera ya serzenişim hukuk dili ile kişiyi ağır eleştirmesi oldu.. dediğim gibi önce onun kim olduğu ile değil yazılan konularla ilgilendiğim için kendisini hukukcu gibi gördüm, kullandığı terimlerden ve verdiği bilgilerden dikkat edince de sadece hukuk sever bir arkadaş olduğu ( verdiği bilgileri de gözardı etmemek gerekir ) gözüme çarptı ki bunda da benim dikkatsizliğimin elbette payı büyüktür..
Burada sizlere verilen bilgilerde eksiklik olabilir, çelişkili ifadeler ve yanıltıcı kullanımlar olabilir dolayısı ile bilen kişilerde bu durum şüphe uyandırabilir..
Ancak ben zannetmiyorum ki bir hukukcunun eksik ya da şüpheli bilgiye dayanarak iyice anlaşılmadan konunun " ...Anlaşıldı, sizin baştan niyetiniz maddi çıkar sağlamakmış..." salt bir düşünce ile bizlerin karşınsında yorum yapacağını...
İlginize, ve özverinize teşekkür ediyorum...
saygılarımla ..
Sayın Reyyan,
Elbette biz de sizin gibi, üyelerimizin arasındaki ilişkilerde, eleştiri ve saygı sınırlarının aşılmaması gerektiği kanısındayız.
Ki bu, sitemizin bir kuralı olup, üyelik sözleşmemizde,
"Başka bir üye için ahlak ve mevzuata aykırı veya aşağılayıcı kelimeler kullanan, yada forumun huzurunu kaçırmak isteyen Kullanıcılar hakkında derhal forumumuzdan uzaklaştırılırlar."
şeklinde açıkça yer almaktadır.
Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.
Ben de teşekkür ediyorum, nazik tavrınıza ve özverli ilginize...
saygılar efendim.
mrb ffgüney bence siz formdaki diğer arkadaşların yazdığı gibi evliliğiniz yıkmak yerine tamir etmeye bakın çünkü boşanmayı düşünmek için çok erken biraz sabır ve bir aile terapistinden yardım alın sonra tekrar iyi düşün.kaldıki kıyafetlerini al git dedi diye ev bence terkedilmez çünkü diğer arkadaşın dediği hangi ruh halinde ve hangi ortamda söylendiği daha önemlidir. bu arada size sorum 20 yaşında evlenmeyi neden düşündünüz. bu arada bende 9 evliyim evet kocam bana kyafetlerini al git demedi ama eğer en ufak bişeyde boşanmayı düşüncek olsaydım şimdiye kadar çoktan evi terketmiş olurdum bence siz biraz daha düşünün. ve n önemlisi eşinizin neden ailenizi benisemediğini anlamaya çalışın.bence bunu çözdükten sonra sorununuzda ortadan kalkacaktır.