Re: hotmail adresi ile hakaret başkası adına mail alma,kendini farklı bir meslekten gösterme
Siz mesajın hangi bilgisayardan atıldığını bilmek mümkün mü diye sormuştunuz.
Ben de ip numarası belli olduğu için ve ip numarasının adres ve bilgisayar bilgilerininin Türk Telekom kurumundan bulunacağı için 10 senelik bir süre ön görmüştüm.
Ayrıca Microsoft'un sözleşme şartlarında geçen bu ibare, kişiler arasındaki uyuşmazıklar için değil, kişilerle Microsoft firması arasındaki anlaşmazlıklar için konulmuştur.
Teşekkürler.
Re: hotmail adresi ile hakaret başkası adına mail alma,kendini farklı bir meslekten gösterme
Verdiğiniz bilgiler için bir kere daha teşekkür ederim.
Savcılıkta adıma verilen hrehangibir dilekçe olmadığını öğrendim.Diğer bir elde ettiğim bilgide doktor olarak kendini atnıtan kişinin maillerinin mail kutusunda kayıtlı olmayıp bilgisayarda herhangi bir dosya gibi kayıtlı olma durumudur.Söz konusu IP numarası kurumuma ait olsada hukuki açıdan hiçbir değeri olmayan bir niteliğe sahip olduğu için savcılık tarafından dikkate alınmaycağını düşünüyorum.Öyle zannediyorum ki bana bir oyun oynandı.Bu oyunun amacıda bu kişinin benim olup olmadığımı tespit etmek olabilir.Yazılı özür istenmesinin sebebide olayı kanıta dökmek olabilir bu durumda.Kurumuma gelip müdürüme ve bir diğer iş arkadaşıma ilk yazımda anlattığım durumu anlatması ile ilgili savcılığa şikayette bulunabilirmiyim? Ya da olayın genel gidişatı ile ilgili bu kişiye karşı hukuki olarak yapabileceğim bir şey var mı ?
Teşekkürler.
Sizi anlıyorum, oynanan bu oyunun karşılığını vermek istiyorsunuz belki ama böyle bir olayın dava edilmesi söz konusu değil.
Bence en iyi karşılık o kişiye sözlü olarak yapacağınız uyarıdır.
Geçmiş olsun, iyi günler dilerim..