Re: İsim Tashihinden Sonra Üniversite Diplomayı Değiştirmiyor, Ne Yapabilirim?
Merhaba.Benimde bu konu ile ilgili bir sorum olacak.İsmimin TDK sözlügündeki anlamından ayrı kötü bir anlamı daha var.(çayıra salınmış başı boş mera hayvanı diye geçiyor osmanlıca sözlügünde) Zaten normalde de ismimi sevmiyorum.Ama bu yaşa geldim ve ismimi degiştirdikten sonra beni tanıyanların bana nasıl ulaşacagı konusunda tereddütlerim var,bir de kimlik,diploma vs.. gibi diger prosedürleri uygulama konusunda birtakım zorluklar yaşayacagımı düşünüyorum.Mahkemeye başvurup ismimin yanına başka bir isim daha ekleyebiliyormuyum?En azından eski ismim kimlikte dursun istiyorum.Çok saçma bir istek degildir umarım.Degerli yanıtlarınızı bekliyorum.
Cevap: Re: İsim Tashihinden Sonra Üniversite Diplomayı Değiştirmiyor, Ne Yapabilirim?
Tokat/Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu,Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2013 Yılı 4 Yıllık Fakülte Mezunuyum.Transseksüelim.Kimlik Ve İsim Değişikliğimi 2014 Yılı İçerisinde Yaptım.Mezun Olduğum Yıl Geçici Mezuniyet Belgemi Alıp Memleketim Olan Hatay/Antakya'ya Döndüm.Diplomamı Da Alabiliyordum Fakat Ben İki İş Olmasın Diye,Davalarımın Kesinleşmesini Bekleyip,Diplomamın Elime Öle Geçmesini İstiyordum.Davalarım Kesinleşince Üniversiteye Mahkeme Kararlarımı Ve Dilekçemi Gönderdim.Fakat Üniversite Yönetmeliklerindeki "Diploma Bir Kez Verilir" İbaresini İçeren Bir Maddeye Dayanarak Diplomayı Yenilemeyeceklerini,İstersem İsim Değişikliği Nedeniyle,Arkasına ''Burak Efe TÜRK Olmuştur'' Şeklinde Şerh Düşüleceğini Yazan Resmi Bir Evrak Gönderdi.Ayrıca Benim Durumumda Olan Bir Arkadaşım,Benim İçin Üniversiteye Kadar Gidip İki Kez Diploma Konusunu Görüştü.Üniversitenin Avukatı Yardımcı Olmak İstediğini Ama Danıştayın 2005 Kararında ''Cinsiyet Veya İsim Değişikliği Yapan Kişilerin Diplomadaki İsmin Değiştirilemeyeceği'' Şeklindeki Kararın Önlerini Kapattığını Söylemiş.Ben Üniversiteye Mahkeme Açıp Hakkımı Arayacağım.Elimde Benim Gibi Transseksüel Arkadaşlarımızın Diplomalarının Yeniden Düzenlediklerine Dair Evrakları Mevcut.Onlar Da Benim Gibi Kimlik Ve İsim Değiştirmiş.Mahkeme Kararlarıyla Gittikleri Üniversiteleri Diplomalarını Yeniden Düzenlemiş.Benim Üniversitem Bunu Yapmıyor.Davamı Açacağım Ama Danıştayın 2005 Kararını Avukatlarımıza Sormak Ve Bu Konu Hakkında Bilgi Sahibi Olmak İstiyorum.TŞK