Re: Mail hırsızlığı hakkında
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Hukuka aykırı delildir, kullanamazsınız. Bu kişi sizin eşiniz olsa dahi, bilgisi dahilinde olmaksızın hesabına girmeniz ve e-postalarını okumanız, kişilik haklarına saldırı niteliğindedir.
hukuka aykırı değilse kullanabilirim,Emrah Bey.Evlilik sürecinde hotmail adresine beraber girdik ve beraber iş başvurusu için cv gönderdik...Bana kendisi şifresini verdi.Şu anda da aynı şifreyle ve adresle flört sitelerine kayıt olması ve benden boşanmak istememesi sizce normal mi?bu durumda benim onun bana verdiği şifreden maillerini okumam ve boşanmak için somut delil bulmam anormal mi?
ben sadece bunun hukuki süreçte bana ceza olarak dönüp dönmeyeceğini merak ediyorum...
teşekkürler
[QUOTE=Stj.Av.Emrah Yavuzcan;102615]Her ne kadar Yargıtay'ın kararı medyada geniş yer bulmuş olsa da, bu karara maalesef katılamıyorum. Kanaatimce hukuka aykırı delildir.[/QUO
Emrah Bey,boşanma sürecim devam ediyor ve eşim flört sitelerinden taniştığı kadınlarla evimizde buluşup,ilişkiye giriyor.Hakim benden somut bir delil istiyor;hikaye anlatmayın diyor..Elimde buluşmalarına ve yaşadıklarına dair mailleri var ve ben bunu şifre kırarak bulmuyorum.evlilik döneminde bana verdiği mail adresi ve şifresinden buluyorum.Bana göre bu özel hayatın deşifresine girmiyor;çünkü ben şifreyi zaten ondan aldım
bu durumda yine de suçlu mu oluyorum?
teşekkürler
Burada olayı veya kişiyi savunmuyorum. Delilin elde ediliş yöntemini irdeliyorum. Şifreyi eşinizden aldığınızı göz önüne alarak, iradi olarak sizin bilişim sistemine girmenize onay vermiştir. Bu irade bir defalık mıdır yoksa her zaman için midir, bu konu tartışmaya açıktır. Kanaatimce ceza almanız olasılığı bulunmamaktadır.